Anasayfa Haber M2 Pro ve M2 Max İşlemcili Apple MacBook Pro Tanıtıldı! İşte Özellikleri

M2 Pro ve M2 Max İşlemcili Apple MacBook Pro Tanıtıldı! İşte Özellikleri

M2 Pro ve M2 Max İşlemcili Apple MacBook Pro

Apple, bugün yaptığı duyuruyla birlikte M2 işlemci ailesinin gelişmiş üyeleri M2 Max ve M2 Pro’yu tanıttı. İşlemcilerin tanıtımı ardından, hangi cihazların M2’nin yeni üyeleri ile donatılacağı da belli oldu. Bu cihazların başında tabii ki MacBook Pro yer alıyor.

M2 Max ve M2 Pro işlemcili MacBook Pro

Apple, M2 Pro ve M2 Max’e sahip yeni 14 ve 16 inç MacBook Pro’yu duyurdu. Profesyonel bir dizüstü bilgisayar için dünyanın en güçlü ve verimli çipleri olarak lanse edilen M2 Pro ve M2 Max işlemcili MacBook Pro, en hızlı Intel tabanlı MacBook Pro’dan 6 kata kadar daha hızlı efekt işleme ve 2 kata kadar daha hızlı renk derecelendirme gibi zorlu görevlerin üstesinden geliyor.

M2 Pro ve M2 Max İşlemcili Apple MacBook Pro

Apple silikonun güç verimliliğine dayanan MacBook Pro’nun pil ömrü de artık 22 saate kadar çıktı; bu da bir Mac’teki en uzun pil ömrü anlamına gelmekte. Yeni MacBook Pro, gelişmiş bağlanabilirlik için Wi-Fi 6E, önceki nesle göre iki kata kadar daha hızlı ve ilk kez 8K ekranları destekleyen gelişmiş HDMI gibi özelliklere sahip. M2 Max modelindeki 96 GB’a kadar birleştirilmiş bellek sayesinde içerik oluşturucular, profesyonel dizüstü bilgisayarların bile çalıştıramayacağı kadar büyük sahnelerde çalışabiliyor.

“M2 Pro: Profesyonel İş Akışları için Yeni Nesil Performans”

İkinci nesil 5 nanometre işlem teknolojisi kullanılarak üretilen M2 Pro, M1 Pro’dan yaklaşık yüzde 20 daha fazla ve M2’den iki kat daha fazla (40 milyar) transistörden oluşuyor. Ayrıca yeni işlemci, M2’nin iki katı (200 GB/s) birleşik bellek bant genişliğine ve 32 GB’a kadar düşük gecikmeli birleşik belleğe sahip. Yeni nesil 10 veya 12 çekirdekli CPU, sekiz adede kadar yüksek performanslı çekirdek ve dört yüksek verimli çekirdekten oluşuyor ve M1 Pro’daki 10 çekirdekli CPU’dan yüzde 20’ye kadar daha hızlı çok iş parçacıklı CPU performansı sağlıyor. Adobe Photoshop gibi uygulamalar, ağır iş yüklerini her zamankinden daha hızlı çalıştırıyor ve Xcode’da derleme, en hızlı Intel tabanlı MacBook Pro’ya göre 2.5 kata kadar daha hızlı.

M2 pro performans kıyaslaması

M2 Pro’daki GPU, M1 Pro’daki GPU’dan üç adet daha fazla yani 19 adede kadar çekirdekle yapılandırılabiliyor ve daha büyük bir L2 önbelleği ile geliyor. Ayrıca grafik performansı, M1 Pro’nunkinden yüzde 30’a kadar daha hızlı, bu da görüntü işleme performansında büyük artışlar sağlıyor ve konsol kalitesinde oyun oynamayı mümkün kılıyor.

“M2 Max: Profesyonel Bir Dizüstü Bilgisayar İçin Dünyanın En Güçlü ve Verimli Yongası”

M2 Max, M1 Max’ten 10 milyar daha fazla ve M2’den 3 kat daha fazla (67 milyar) transistörle, Apple silikonun performansını ve yeteneklerini daha da ileriye taşıyor. 400 GB/s birleşik bellek bant genişliği M2 Pro’nun iki katı, M2’nin ise 4 katına eşit. Ayrıca yeni işlemci 96 GB’a kadar hızlı birleşik bellek desteği sunuyor. Bu sayede çok büyük dosyalar anında açılıyor ve birden çok profesyonel uygulamada çalışmak hızlı ve akıcı oluyor.

Apple M2 Max

M2 Max, M2 Pro ile aynı yeni nesil 12 çekirdekli CPU’ya sahip. GPU, 38 adede kadar yapılandırılabildiği için daha güçlü. Ayrıca M2 Max daha büyük bir L2 önbelleğe sahip. Grafik tarafına geldiğimizdeyse yeni işlemci, M1 Max’ten yüzde 30’a kadar daha hızlı. Apple, 96 GB belleğin yanı sıra, M2 Max işlemcili MacBook Pro’nun rakip sistemlerin bile yürütemeyeceği grafik açısından yoğun projelerin üstesinden gelebileceğini iddia ediyor.

M2 Pro ve M2 Max ile güncellenen özel teknolojiler

  • Hem M2 Pro hem de M2 ​​Max, Apple’ın saniyede 15,8 trilyon işlem yapabilen ve önceki nesle göre yüzde 40’a kadar daha hızlı olan yeni nesil, 16 çekirdekli Neural Engine çipini içerir.
  • M2 Pro, donanım hızlandırmalı H.264, HEVC ve ProRes video kodlama ve kod çözme dahil olmak üzere son derece güçlü ve verimli bir medya motoruna sahiptir ve çok az güç kullanırken birden fazla 4K ve 8K ProRes video akışının oynatılmasına olanak tanır. M2 Max, M2 Pro’dan 2 kata kadar daha hızlı video kodlama sağlayan iki video kodlama motoruna ve iki ProRes motoruna sahiptir.
  • Apple’ın en yeni görüntü sinyali işlemcisi, daha iyi gürültü azaltma sağlar ve Neural Engine ile birlikte kamera görüntü kalitesini iyileştirmek için hesaplamalı video kullanır.
  • Yeni nesil Secure Enclave, Apple’ın sınıfının en iyisi güvenliğinin kritik bir parçasıdır.