Anasayfa Haber Modern Tasarıma Sahip Yeni Windows 11 Dosya Gezgini Görüntülendi

Modern Tasarıma Sahip Yeni Windows 11 Dosya Gezgini Görüntülendi

Windows 11 Yeni Dosya Gezgini

Microsoft’un Windows 11’i piyasa sürmesinden bu yana yaklaşık bir buçuk yıl ve ilk büyük özelik güncellemesi sürüm 22H2‘nin üzerinden neredeyse altı ay geçti. Başka büyük bir güncelleme ise yakın zamanda gelecek gibi görünüyor. Edinilen bilgilere göre Windows 11’in yeni özellikleri hakkında bazı detaylar keşfedildi.

Microsoft, Dosya Gezgini için iki yeni özellik üzerinde çalışıyor. Pencere tasarımı değişiyor ve yeni bir yan ayrıntılar bölmesi ekleniyor. Yeni yan pencere, Windows 11’deki yeni XAML arabirimlerini hatırlatabilecek tanıdık modern kontrolleri kullanıyor.

Windows 11 Dosya Gezgini Yan Ayrıntılar Bölmesi
Windows 11 Dosya Gezgini ayrıntılar bölmesi.

Yan bölme birçok yeni özellikler getirecek. Ancak bir Microsoft hesabı bağlı olduğunda daha detaylı çalışıyor. Etkinlikler, Özellikler, İlgili Dosyalar ve Konuşma gibi ekstra seçenekler barındırıyor. Bu özellik, genel olarak Microsoft hesabı bağlanabilen bir kuruluştaki ekipler arasında paylaşılan belge ve sunumlar için kullanılabilir.

Windows 11 Yan Sekme

Yeni ayrıntılar bölmesi, bir klasör ya da dosya seçildiğinde açılıyor ve Microsoft hesabından veya kuruluştan ek bilgiler içeriyor. Dosyalar OneDrive ile eşitlendiğinde en iyi şekilde bilgi sağlıyor ancak yerel dosyalarda da çalışıyor.

Dosya Gezgini, Windows 11’in bağımsız bir uygulama olarak piyasaya sürülmesinden bu yana, 22H2 sürümüyle sekmeler özelliğinin eklenmesi dışında herhangi bir önemli arayüz değişikliği görmedi. Ancak, yeni güncellemeyle beraber yeni bilgilere göre daha önemli değişiklikler önümüze çıkıyor.

Yeni arayüz dahili olarak hazırlanıyor ve önümüzdeki haftalarda Geliştirici Kanalı’nda kullanıcılara sunulmaya başlayacak. Bu durumda yeni arayüze erken ulaşmak için tek yapmanız gereken Beta sürümleri test etmeniz.