Anasayfa Haber Uygun Fiyatlı AMD AM5 Anakartlar Geliyor: A620 Modelleri Listelendi

Uygun Fiyatlı AMD AM5 Anakartlar Geliyor: A620 Modelleri Listelendi

Nispeten yüksek olan yeni anakart fiyatları, tüketicileri daha uygun fiyatlı seçenekleri beklemeye itiyor. AMD Ryzen 7000 serisi işlemcilerle piyasaya çıkan 600 serisi AM5 anakartlar genel olarak daha pahalı. Bu nedenle düşük bütçeli kullanıcılar yeni platformda A620 yonga setlerine yönelmeyi tercih edebilir.

Gigabyte ve ASUS gibi üreticilerin yeni A620 anakartıarı, EEC‘de (Avrasya Ekonomik Komisyonu) listelenmeye başladı. Bu da uygun fiyatlı AM5 anakartların yakın olduğunu gösteriyor. AMD, sunumunda 125 dolardan başlayan fiyatlarla birçok anakart modelinin piyasaya çıkacağını vurgulamıştı. En ucuz B650 modelleri şu anda 160-170 dolar bandında satılıyor. Şirket ayrıca bu ayın başlarında 65W TDP’li “X olmayan” Ryzen 7000 serisi işlemcilerini piyasaya sürdü. Yani hem CPU hem yonga seti olarak seçeneklerimiz artıyor.

Maliyetlerin düşmesi demek elbette bazı şeylerin eksik olması demek. AMD A620 yonga setleri overclock özellikleri sunmayacak. Bununla birlikte, PCIe Gen5 bağlantıları olmadığından dolayı yüksek hızlı PCIe 5.0 SSD’leri kullanmak çoğu modelde mümkün olmayacak.

A620 anakartlar ucuz olsa da bir detayı atlamayalım. Soket AM5 DDR4 bellek desteğine sahip değil ve yalnızca DDR5 RAM’ler takılabiliyor. Bu nedenle her ne olursa olsun DDR5 kitler satın almak zorunda kalacaksınız. Uzun lafın kısası, düşük bütçeli A620 anakartların eli kulağında. Kısa zaman içinde daha fazla detay sağlayacağız.