Anasayfa Haber Microsoft Mart Ayına Kadar 11.000 Çalışanı İşten Çıkarabilir

Microsoft Mart Ayına Kadar 11.000 Çalışanı İşten Çıkarabilir

Microsoft

Microsoft’un işgücünün %5’e varan bir kısmının işten çıkarılacağı iddia ediliyor. Şirketin en kısa sürede 11.000’e yakın çalışanı işten çıkarması gündemde. Aylar öncesinde zaten şirketin %1’lik kapasitesinde işten çıkarma gerçekleşti.

Ayrıca Microsoft, bugünden itibaren 31 Mart’a kadar çalışma işgücünün %5’ine yakın olan 10.000 kişiyi işten çıkaracağını doğruladı.

Bu işten çıkarmalar, şirketin yeni bir sınırsız tatil süresi politikası başlatmasından sadece birkaç gün sonra geldi. Tatil süresi kullanmayan birçok çalışan nisan ayında bir kereye mahsus ödeme almaya başladı.

İşten çıkarmaların şirketin hangi bölümlerini etkileyeceği henüz bilinmiyor. Ancak Bloomberg işten çıkarmaların Microsoft’un mühendislik bölümlerinde duyurulacağını bildirdi.

Microsoft, geçen yıl zaten %1’lik bir işten çıkarma duyurdu ve bu, öncelikle Microsoft’un “Modern Yaşam Deneyimleri” bölümüne adanmış bir ekibi etkiledi. Bu işten çıkarma sayısı daha küçüktü ancak yakın bir zaman önce gerçekleşti.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, CNBC ile yaptığı bir röportajda, mevcut ekonomik iklime ve dünyanın bazı bölgelerinde ortaya çıkan durgunluklara atıfta bulunarak “önümüzdeki iki yılın muhtemelen en zorlu yıl olacağını” söyledi.

Microsoft, Kasım 2022’de Meta gibi şirketlerin 11.000’e kadar çalışanı işten çıkarması, Amazon’un 18.000’e kadar çalışanı kesmesi ve Apple ile Google’ın işe alımları geçici olarak dondurması gibi bu devam eden kötü ekonomik ortamda yön gösteren tek şirket değil.