Anasayfa Haber Twitter Tüm Üçüncü Taraf İstemcileri Engelledi

Twitter Tüm Üçüncü Taraf İstemcileri Engelledi

Twitter Üçüncü Taraf İstemciler

Twitter artık üçüncü taraf geliştiricilerin Twitter istemcileri oluşturmasına izin vermediğini doğruladı. Engadget tarafından tespit edilen verilere göre, kısıtlamalar altındaki yeni bir madde geliştiricilerin “Twitter Uygulamalarının yerine geçecek veya benzer bir hizmet veya ürün oluşturamayacaklarını” söylüyor.

Bu ifade, Tweetbot, Twitterrific, Aviary, Echofon, Birdie ve diğerleri gibi tüm üçüncü taraf uygulamalarını etkili bir şekilde yasaklıyor ve üçüncü taraf Twitter uygulamalarının şu anda geri gelmeyeceğini açıkça belirtiyor.

Geçtiğimiz Perşembe Twitter, Tweetbot gibi büyük Twitter istemcilerine API erişimi sağlamayı durdurdu ve bu onların çalışmamasına neden oldu ancak o sırada API’lerin neden birdenbire kullanılamadığına dair bir açıklama yapmadı. Twitter, bazı uygulamaların çalışmamasına neden olabilecek bir değişiklik olan “uzun süredir devam eden API kurallarını uyguladığını” şifreli bir şekilde söylediği Salı gününe kadar sessiz kaldı.

Üçüncü taraf geliştiriciler hiçbir noktada Twitter’dan herhangi bir iletişim veya kapatma hakkında herhangi bir uyarı almadı ve Twitter, hangi API kurallarının ihlal edilmiş olabileceğine dair hiçbir zaman bilgi sunmadı. Görünüşe göre Twitter, üçüncü taraf istemcileri basitçe engelleyen bir politika değişikliği uyguluyor.

Tweetbot ve Twitterrific gibi tüm popüler Twitter istemcileri artık çalışmıyor ve bu uygulamalara bağlı olan Twitter kullanıcılarının artık iOS veya Android’deki resmi Twitter uygulamasını veya web’deki Twitter deneyimlerini kullanmaları gerekecek. Twitter, üçüncü taraf Twitter uygulamalarını kapatarak platformlarındaki tüm kullanıcılara reklam sunabilecek.