Anasayfa Haber Instagram, Sessiz Mod Özelliğini Sundu

Instagram, Sessiz Mod Özelliğini Sundu

Instagram Sessiz Mod

Instagram, Sessiz mod adını verdiği yeni bir özelliğini kullanıcıları ile buluşturdu. Özellik, kullanıcıların arkadaşları ve takipçilerine sınırlar koymaya yardımcı olmayı amaçlıyor. Söz konusu özellik etkinleştirildiğinde, uygulamadan herhangi bir bildirim almıyorsunuz ve profilinizin etkinlik durumunda “Sessiz modda” yazan bir işaret görünüyor. Size mesaj atan herkes, Sessiz modu etkinleştirdiğiniz için mesajla ilgili bilgilendirilmediğinizi belirten bir bildirim de görecek. Sessiz modun saatlerini özelleştirmeniz de mümkün. Özelliği kapattığınızda ise Instagram size kaçırdığınız şeylerin hızlı bir özetini gösterecek.

Instagram, sessiz modu herkesin kullanabilmesine rağmen, özelliğin özellikle gençler düşünülerek tasarlandığını belirtmiş. Blog gönderisinde “Gençler bize bazen kendilerine zaman ayırmak istediklerini ve geceleri, ders çalışırken ve okul sırasında odaklanmanın daha fazla yolunu aradıklarını söylediler.” Bu nedenle Instagram, gece geç saatlerde uygulamada belirli bir süre geçirdiklerinde gençlerden Sessiz modu açmalarını isteyecek.

Sessiz mod şu anda ABD, Birleşik Krallık, İrlanda, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’dakiler tarafından kullanılabilir durumda. Sosyal ağ, özelliği yakında diğer ülkelerde de kullanıma sunmayı umuyor.

Bunun dışında Instagram, kullanıcılara uygulamada gördükleri şeyler üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor. Örneğin, artık Keşfet sekmesinde ilgilenmediğiniz birden fazla öğeyi gizlemeyi seçebilirsiniz. Keşfet’te bir gönderide “İlgilenmiyorum”u seçtiğinizde, uygulama size bu tür içeriği göstermekten kaçınmaya çalışacak. Son olarak, bir kelime veya kelime listesi, emoji veya hashtag içeren önerilen gönderileri gizleyebilirsiniz. Bunu, Instagram’ın Gizlilik ayarlarının Gizli Sözler bölümünden yapılandırabilirsiniz.