Anasayfa Haber Windows 11 İçin Not Defteri Sekme Özelliği Test Kanalına Ulaştı

Windows 11 İçin Not Defteri Sekme Özelliği Test Kanalına Ulaştı

Windows Not Defteri Sekme Desteği Test Kanalına Ulaştı

Microsoft, yakın zamanda Dosya Gezgini’ne sekme desteği getirerek kullanıcılara önemli bir kolaylık sağlamıştı. Benzer yenilikler Windows’un farklı alanlarına doğru yayılıyor. Geçtiğimiz ay Windows 11 Not Defteri (Notepad) uygulamasına gelecek sekme desteğinden söz etmiştik. Şirket şimdi işi resmiyete döküyor.

Her zaman olduğu gibi, Windows 11 için Not Defteri güncellemesi (sürüm 11.2212.33.0) ilk olarak Insider kullanıcılarına sunuldu. Yeni özellik ilk olarak Dev Channel’daki kitleye ulaşacak. Güncellemeyle birlikte Windows Insider’lar Not Defter penceresinde birden çok dosya oluşturabilecek ve düzenleyebilecek.

Bir sekmeyi dışarıya sürükleyerek birden fazla pencerede de çalışmaya devam edebilirsiniz. Bununla birlikte, Not Defteri’ne eklenen yeni bir ayarla birlikte dosyaların varsayılan olarak yeni sekmelerde veya yeni bir pencerede açılmasını sağlayabilirsiniz.

Sekme desteği şu anda test aşamasında olduğundan dolayı bazı sorunlar yaşanabilir. Microsoft, Not Defteri’nin yüksek performans, güvenilirlik ve uyumluluk sağlaması için optimizasyonlar yapmaya devam ediyor. Yani özellik son kullanıcılara ulaştığında daha sorunsuz olacak.