Anasayfa Haber Ücretli ChatGPT Profesyonel Planı Ortaya Çıktı

Ücretli ChatGPT Profesyonel Planı Ortaya Çıktı

Ücretli ChatGPT Profesyonel

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT son dönemde adından sıkça söz ettiriyor. Yakında ise ChatGPT’den daha fazlasını isteyenler için ücretli bir profesyonel plan kullanıcılara sunulacak. Geçtiğimiz günlerde bazı kullanıcılar, ChatGPT web arayüzünde yeni bir “Planı yükselt” seçeneğini gördü ve bu seçenek tıklandığında iki planı gösteren bir komut istemi ile karşılaştılar.

Ücretsiz Plan, ChatGPT’yi şimdiye kadar kullandığınız şekilde kullanmanıza olanak tanıyor ancak yeni profesyonel plan talep yüksek olduğunda bile kullanılabilirlik, daha yüksek yanıt hızları ve yeni özelliklere öncelikli erişim ile yapay zeka sohbet robotunun yeteneklerini genişletmenize olanak tanıyacak. Yeni yükseltme seçeneği, size sunulduysa soldaki kaydırma menüsünde bulunabiliyor.

Bu ücretli plan tabii ki çok da sürpriz değil. Bu ayın başlarında ChatGPT’nin arkasındaki yapay zeka araştırma şirketi OpenAI, Discord kanalında yukarıda belirtilen avantajlara sahip bir profesyonel seviye için bir bekleme listesi paylaşmıştı. Bilgiye göre, kaydolanlara ödeme süreci ve pilot uygulama oluşturmak için ulaşılacak. Aylık ücret ise 42 dolar olarak belirlenmiş durumda ve yıllık bir seçenek mevcut değil.

Yakın zamanda yapılan bir analiz, OpenAI’nin çalıştırma maliyetleri için günde 100 bin dolardan fazla veya ayda 3 milyon dolardan fazla harcama yapabileceğini gösterdi. Şirket ayrıca hizmeti, işletmelerin ve geliştiricilerin kendi uygulama ve hizmetlerine entegre edebilecekleri, kullanım başına ödeme temelinde ücretlendirebilecekleri bulut tabanlı bir API sunuyor.