Anasayfa Haber OpenAI ve Microsoft Ortaklığı Genişliyor

OpenAI ve Microsoft Ortaklığı Genişliyor

OpenAI Microsoft

Microsoft ve OpenAI, yapay zeka atılımlarını daha hızlı gerçekleştirmek için çok yıllı ve milyarlarca dolarlık bir yatırımla ortaklıklarını genişlettiklerini duyurdu. İş ortakları, avantajları dünyayla paylaşmak istediklerini ancak aynı zamanda geliştiricilerin ve kuruluşların uygulamalarını oluşturmaya ve çalıştırmaya yardımcı olmak için Azure aracılığıyla en iyi araçlara erişebileceklerini söyledi.

Öncelikle Microsoft, OpenAI’nin işini daha hızlı yapabilmesi için özel süper bilgisayarların konuşlandırılmasına yardımcı olacak. İkinci olarak ise yeni dijital deneyim kategorileri sunmak için OpenAI modellerini tüketici ve kurumsal ürünlerine dağıtacak. Son olarak Azure, OpenAI’nin araştırma, ürünler ve API hizmetlerindeki iş yüklerini güçlendiren OpenAI’nin özel bulut sağlayıcısı olacak.

Microsoft Başkanı ve CEO’su Satya Nadella, “OpenAI ile ortaklığımızı, son teknoloji yapay araştırmalarını sorumlu bir şekilde ilerletmek ve yapay zekayı yeni bir teknoloji platformu olarak demokratikleştirmek için ortak bir hırs etrafında kurduk. Ortaklığımızın bu sonraki aşamasında, sektörler genelindeki geliştiriciler ve kuruluşlar, uygulamalarını oluşturmak ve çalıştırmak için Azure ile en iyi yapay zeka altyapısına, modellerine ve araç zincirine erişebilecek.” dedi.