Anasayfa Haber Western Digital ve Kioxia, NAND Üretimi İçin Güçlerini Birleştirebilir

Western Digital ve Kioxia, NAND Üretimi İçin Güçlerini Birleştirebilir

Depolama endüstrisinin önde gelen iki şirketi Western Digital ve Kioxia, Bloomberg‘den gelen haberlere bakılırsa NAND flash üretimini birleştirmek için görüşmeler yürütüyor. Bu devler anlaşabilir mi bilinmez, ancak iki şirketin yetkilileri şu sıralar şartları konuşuyor. İsmi açıklanmayan kaynaklar, Western Digital’in NAND flash işletmesini bölerek Kioxia ile birleştireceğini ve ABD’de halka açık bir şirket kuracağını dile getiriyor. Şirketin ayrıca Japonya’da ikinci bir hisse senedi kotasyonu planlayacağı belirtilmiş.

Tokyo merkezli Kioxia, bildiğiniz gibi DRAM ve NAND üretimiyle de ilgilenen Toshiba’nın bölünmesiyle kuruldu. Toshiba ise Western Digital‘in ortağı olduğu bir şirketti. Bu durum iki şirket arasında gerginliğe yol açsa da Western Digital ve Kioxia ortak tesislerde NAND flash üretmeye devam etti. Bloomberg tarafından yayınlanan rapor, Western Digital’den bir yönetim ekibinin birleşik şirketi yöneteceğini öne sürüyor.

İki şirket 2021 yılında bir anlaşmaya varamamıştı lakin yakın zamanda yeni haberler gelebilir. Depolama yongaları üreten bir ortak girişime sahip olan şirketler, güçlerini birleştirerek bellek sektörünün lideri olan Samsung’un önüne geçmek isteyebilir. Eğer Western Digital ve Kioxia birleşirse, ortaya akıllı telefonlardan süper bilgisayarlara kadar tüm teknolojik cihazlara depolama birimleri sağlayan dev bir bellek şirketi çıkacak.