Anasayfa Haber Intel, Yeni Bir Arc Ekran Kartı Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Intel, Yeni Bir Arc Ekran Kartı Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Intel Arc A770
Intel Arc A770 Limited Edition

Intel, birkaç ay öncesinde Arc markalı ekran kartlarıyla harici GPU arenasına ayak basmıştı. Arc A770, A750 ve A580 masaüstü modelleriyle ilgili tüm detaylara bu makalemizden ulaşabilirsiniz. Öte yandan, CompuBench web sitesine göre mavi takım 16 Xe Core taşıyan yeni bir ekran kartı üzerinde çalışıyor.

Şu anda yalnızca ACM-G10 GPU’ya dayanan Arc A550M modeli 16 Xe-Core içeriyor. Kıyaslama sayfasında tespit edilen yeni kart ise benzer bir yapılandırmaya sahip fakat çok daha yüksek hızda çalışıyor. Yani bunun mobil değil, masaüstü bir varyant olduğunu düşünebiliriz.

Ayrıca hatırlatalım, Arc A580 masaüstü ekran kartı henüz piyasaya sürülmedi. Bu model aylar önce duyurulmuş olsa da halen piyasaya çıkmadı. Duyuru yapıldı yapılmasına, ancak Intel hiçbir zaman tarih vermedi.

Masaüstü A580 modeli 24 Xe-Core taşıyordu. Yeni gün yüzüne çıkan ekran kartı ise 16 Xe-Core (256 Compute Unit) ile hareket ediyor. Arka planda neler olduğunu bilmiyoruz. Ancak mavililer A580 modelini güncelliyor olabilir veya tamamen yeni bir model piyasaya sürebilir. Intel’in ilk çeyreğin sonuna doğru bazı yenilikler yapmasını bekliyoruz.