Anasayfa Haber Apple Kendi Wi-Fi Çipini Geliştirmeye Ara Vermiş Olabilir

Apple Kendi Wi-Fi Çipini Geliştirmeye Ara Vermiş Olabilir

Apple Wi-Fi

Apple, bileşen üretimini kendi bünyesinde gerçekleştirerek üçüncü taraf tedarikçilere olan bağımlılığını azaltmanın yollarını arıyor. Tıpkı A serisi mobil ve M serisi çipsetlerde olduğu gibi şirketin kablosuz çipler, 5G modemler ve hatta iPhone’ları, Apple Watch’ları ve Mac’leri için şirket içi ekran üretimi yapacağı söyleniyor.

Son olarak analist Ming-Chi Kuo’nun en son yarı iletken anketi, Apple’ın Wi-Fi yongası geliştirme konusunda geri adım atacağını ve ana tedarikçisi olarak Broadcom’a güvenmeye devam edeceğini iddia ediyor. Apple, IC tasarım kaynaklarının çoğunu çipset geliştirmeye ayırıyor. Ayrıca Kuo, Apple’ın 5G modem gelişimine Wi-Fi çip projesi yerine öncelik verdiğinden de bahsediyor.

Apple, yaklaşan iPhone 15 modellerinde ve ürün portföyünün geri kalanında büyük olasılıkla Wi-Fi 6E’ye geçiş yapacak. Kuo, Apple’ın birleştirilmiş Wi-Fi + Bluetooth çipinin hala çalışmalarda olduğunu doğruladı. Mark Gurman, Apple’ın hala Wi-Fi + Bluetooth kombo çipi üzerinde çalıştığını da doğruladı.