Anasayfa Haber Sonos, Alexa ile Sesli Kontrolü Türkiye’ye Getiriyor

Sonos, Alexa ile Sesli Kontrolü Türkiye’ye Getiriyor

Sonos Alexa Türkiye

Sonos ve Amazon, Alexa sesli kontrol özelliklerini Türkiye de dahil 27 yeni ülkedeki Sonos cihazlarında kullanıma sunuyor. Bu ülkelerde ikamet eden Sonos müşterileri teknolojiye bu baharda erişmiş olacak.

Şirket, Amazon’un Alexa’sını daha fazla ülkede Sonos cihazlarında genişleterek kullanıcıların “Sonos hoparlörlerini seslerini kullanarak kontrol etmenin yeni ve kusursuz bir yolunu” elde edeceklerini öne sürdü. Alexa ile kullanıcılar, diğer görevlerin yanı sıra zamanlayıcılar ayarlayabilecek, müzik çalabilecek, uyumlu akıllı cihazları ve hava durumunu kontrol edebilecek.

Ücretsiz bir yazılım güncellemesi ile Sonos cihazlarındaki ses özelliği şu ülkelerde kullanılabiliyor: Türkiye, Belçika, Şili, Arjantin, Kosta Rika, Danimarka, Kolombiya, Ekvador, Finlandiya, Endonezya, Hong Kong, Lüksemburg, Malezya, Norveç, Peru, Hollanda , Filipinler, Polonya, Porto Riko, Singapur, Portekiz, Güney Afrika, Güney Kore, İsviçre, Tayvan ve İsveç, Tayland.

Kullanıcılar Alexa’ya Arc, Beam, Five, One, Roam ve Move gibi Sonos’un sesle etkinleştirilen cihazlarında erişebilecek. Ayrıca her konuşmacı için kullanıcılar istedikleri ses servisini seçebilecek veya uyumlu cihazlar için tek bir sistemde birden çok ses servisini tercih edebilecek.