Son zamanda Discord yazılımına yapılan bir güncelleme, NVIDIA ekran kartı belleklerinin düşük saatlerde çalışmasına neden oldu. Yazılım arka planda çalıştığında ekran kartı maksimum bellek saatlerine ulaşamıyordu, bu da performans kaybına yol açıyordu. Neyse ki NVIDIA konuyla ilgili bir çözüm sağladı.
NVIDIA Costumer Care resmi hesabı, bellek hızı hatasını düzeltmek için güncellenmiş bir uygulama profili dağıtmaya başladığını açıkladı. Ancak bu bir Windows, Discord veya NVIDIA sürücü güncellemesi değil, yonga üreticisinin sunduğu ekran sürücüleri için yeni bir uygulama profili. Bu nedenle, yeni profilin etkinleştirilmesi için sistemi yeniden başlatmanız yeterli. NVIDIA’nın tam açıklaması şu şekilde:
“GeForce kullanıcıları artık Discord için uygulama profili güncellemesini indirebilir. Bu güncelleme, bazı GeForce GPU’ların bellek saatlerinin Discord arka planda çalışırken tam hıza ulaşmamasına neden olan yakın tarihli bir sorunu çözmekte. Güncelleme, Windows’ta bir sonraki oturum açışınızda otomatik olarak bilgisayarınıza indirilecek.”
Şirket bellek frekans sorununun arkasında yatan detayları paylaşmadı. Bir hatırlatma olarak, Discord yakın zamanda RTX 4000 serisi (Ada Lovelace) ekran kartları için AV1 desteğini aktif hale getirmişti. Yani bir ihtimal olarak problemin ardında AV1 kodlama desteği olabilir.