Anasayfa Haber Eski AMD Ekran Kartları İçin Güncel Sürücüler Yakında Geliyor

Eski AMD Ekran Kartları İçin Güncel Sürücüler Yakında Geliyor

AMD, son iki aydır yalnızca Radeon RX 7000 serisine odaklanarak yeni ekran kartları için art arda dört ayrı sürücü yayınlamıştı. RX 6000 ve önceki nesil kartları unutan AMD, bu tutumundan dolayı kullanıcılarından tepki aldı. Neyse ki kırmızı takım kısa zamanda kullanıma sunmak üzere yeni bir sürücü hazırlıyor.

Oyun Çözümleri ve Pazarlama Baş Mimarı Frank Azor, bir paylaşımındaRadeon RX 6000 serisi ve önceki nesil kartlar için yeni AMD Radeon sürücüleri üzerinde çalışıyoruz” dedi. “Önümüzdeki iki hafta içinde yayınlamayı hedefliyoruz. Sabrınız için teşekkür ederiz.

Kırmızı takım, Radeon RX 7900 XT ve RX 7900 XTX ekran kartlarını Aralık ortasında piyasaya sürdü. Görünüşe göre AMD ekiplerinin ortaya çıkan hatalara odaklanması gerekiyordu, şirket de sürücüleri desteklemek üzere mümkün olduğu kadar çok sayıda yazılım mühendisini görevlendirdi.

RDNA 3 ve eski GPU’ların kullandığı sürücüler şu anda farklı. AMD, gelecekte sürücüleri birleştirip tek bir pakette yayınlamak istiyor. Ancak bu ne zaman gerçekleşir bilinmez.