Anasayfa Haber Windows 10 Kullanıcıları, Windows 11 Yükseltme Bildirimleri Almaya Başladı

Windows 10 Kullanıcıları, Windows 11 Yükseltme Bildirimleri Almaya Başladı

Microsoft, yeni işletim sistemini teşvik etmeye devam ediyor. Yazılım devi, Windows 11 yükseltmesi için tam ekran olarak bildirimler göndermeye başladı:

Kilit açıldı: Windows 11’e ücretsiz yükseltme için uygunsunuz.

Windows 10 21H2 ve 22H2 sürümlerini çalıştıran bilgisayarlar yakın zaman önce çeşitli uyarılar almaya başladı. Ayrıca Ağustos 2022 güncellemesini kullanan bazı kişiler de açılır bildirim pencerelerini gördüğünü söylüyor. Yani bu uyarılar sunucu taraflı güncellemelerle yapılıyor. Öte yandan, Ocak 2023 güncellemesinin yüklenmesinden bu yana istenmeyen uyarılarda bir artış var gibi görünüyor.

Bildirim, kullanıcılara cihazlarının “ücretsiz yükseltme” teklifi kilidini açtığını ve arka planda Windows 11 indirirken Windows 10’u kullanmaya devam edebilecekleri sorunsuz bir yükseltme deneyimi için uygun olduğunu hatırlatmaya çalışıyor. Ayrıca alt kısımda indirmeyi başlatmak veya zamanlamak için iki buton yer alıyor:

Ancak, pencerenin en altındaki “Windows 10’da Kal (Keep Windows 10)” seçeneğine tıkladığınızda açılır pencere kaybolmuyor. Seçeneğe tıkladığınızda masaüstüne değil, bunun yerine yeni işletim sistemiyle sunulan bazı özellikler ve tasarımların bulunduğu bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Maalesef, uyarıları atlamanın bir yolu yok ve ilerleyen zamanlarda tekrar karşılaşabilirsiniz.