Anasayfa Haber WhatsApp Durum Güncellemeleri İçin Sesli Notlar Desteği Geldi

WhatsApp Durum Güncellemeleri İçin Sesli Notlar Desteği Geldi

WhatsApp Durum Sesli Notlar

2017 yılında sunulan WhatsApp Durum özelliği, kullanıcılar için daha çekici hale getirilmek için bir dizi güncelleme aldı. En son yeniliklerden biri ise WhatsApp Durum için sesli notlar ayarlama yeteneği.

WhatsApp Sesli Durum Özelliği Yayınladı

WhatsApp, kullanıcıların 30 saniyeye kadar sesli notları durum güncellemesi olarak kaydetmesine ve paylaşmasına olanak tanıyan ses durumunu duyurdu. Kullanıcılar, durum ekranındaki mikrofon simgesine dokunarak sesli notlar kaydetme seçeneğine sahip olacak. Bu, durum güncellemelerine daha kişisel bir dokunuş sağlayacak diyebiliriz. Geçtiğimiz ay WhatsApp ses durumu özelliği Android ve iOS beta test cihazlarıyla test edilmişti.

Ek olarak, Tüm durumlarınızı bütün kişi listenizle paylaşmak istemeyebilirsiniz. Size her bir durum için gizlilik ayarlarınızı güncelleme esnekliği tanıyarak, her güncellemenizde durumunuzu kimlerin görüntüleyebileceğini seçme olanağı sunuluyor. En son hedef kitle seçiminiz kaydetmeniz ve bir sonraki durumunuz için varsayılan olarak kullanmanız da mümkün. WhatsAypp ayrıca, Arkadaşlarınızın ve yakın kişilerinizin durum güncellemelerine hızlı ve kolay yanıtlar verebilmeniz için durum ifadeleri ekliyor. Artık yukarı kaydırarak ve sekiz ifade simgesinden birine dokunarak istediğiniz duruma hızlıca yanıt verebilirsiniz.

Yeni durum profili sayesinde ise sevdiklerinizin durumlarını asla kaçıramayacaksınız. Kişilerinizden biri yeni bir durum güncellemesi paylaştığında, profil resminin sonunda bu halka görünür olacak. Son olarak, tıpkı mesaj gönderirken olduğu gibi, artık durumunuzda bir bağlantı paylaştığınızda da otomatik olarak bağlantı içeriğinin görsel ön izlemesini göreceksiniz.

Tüm bu güncellemelerin kademeli olarak kullanıcılara sunulmaya başladığının altını çizelim. Özelliklerin tüm kullanıcılara ulaşmasının önümüzdeki haftalarda gerçekleşmesi planlanıyor.