Anasayfa Haber ChatGPT Rakibi Google Bard Duyuruldu

ChatGPT Rakibi Google Bard Duyuruldu

Google Bard

İnternet arama motorları için bir sonraki büyük adım yapay zeka destekli sohbet robotları olabilir. Bu anlamda Open AI’ın ChatGPT girişiminin önemli bir adım olduğu ortada. Bunun farkında olan Google ise deneysel bir konuşma yapay zeka hizmeti olan Bard ile karşımıza çıkıyor. Bard, temel bir Google ürünü olan aramaya entegre edilecek ve önümüzdeki haftalarda genel kullanıma sunulmadan önce ilk olarak güvenilir test kullanıcılarının kullanımına sunulacak.

Bard sayesinde sorunuza cevap olabilecek bir site bulmak için anahtar kelimeler yazmak yerine yapay zekaya sormak mümkün olacak. Bard, birden fazla kaynak kullanarak web’den yeni bilgiler çekecek ve bunları okunması kolay bir şey haline getirecek.

Bard, Google’ın Dialog Uygulamaları için Dil Modu’nun kısaltması olan LaMDA’nın daha hafif bir üzerine kurulmuş. Bu, tam modelden daha küçük olarak nitelendiriliyor. Bu da yanıtları sağlamak için daha az hesaplama gücü gerektirdiği anlamına geliyor. Google, Bard’ı milyonlarca kullanıcının sorularını yanıtlayabilecek noktaya ölçeklendirmeye çalıştığında bu daha da önemli olacak. Doğruluk konusunda, Google’ın dahili ekibi ve yakında test uzmanları Bard’dan aldığınız yanıtların güvenli ve sağlam olduğundan emin olmak için geri bildirimde bulunacaklar.

Google, yapay zeka teknolojisini kendi ürünlerinde kullanacak ancak Mart ayından itibaren bireysel geliştiricileri, içerik oluşturucuları ve işletmeleri katılmaya ve (en azından başlangıçta) LaMDA tarafından desteklenecek olan Generative Language API’yi kullanarak yeni şeyler oluşturmaya davet edecek.

Başka bir deyişle, önümüzdeki aylarda konuşkan yapay zekalarda bir patlama olacak ve bunlar internette gezinme şeklimizi değiştirebilir. Google CEO’su Sundar Pichai yakında yapay zeka ile ilgili daha fazla duyurunun geleceğine de söz verdi.