Anasayfa Haber Halide, Nöral Telefoto Özelliği Aldı

Halide, Nöral Telefoto Özelliği Aldı

Halide Nöral Telefoto

Popüler kamera uygulamalarından birisi olan Halide, Pro modeline sahip olmayan iPhone kullanıcıları için yakınlaştırılmış fotoğrafları iyileştiren Nöral Telefoto adlı yeni bir özelliği kullanıma sundu.

Tüm iPhone Pro modellerinde optik yakınlaştırma için bir telefoto lens bulunurken normal iPhone modellerinde yalnızca geniş ve ultra geniş lensler bulunuyor. Bu da yakınlaştırılan tüm fotoğrafların yalnızca dijital olarak kırpıldığı anlamına geliyor. Bu durum telefoto lensle çekilen bir fotoğrafa kıyasla daha kötü bir kaliteyle sonuçlanıyor. Halide’nin Nöral Telefoto özelliği ise iPhone kullanıcılarına 2 kat sanal yakınlaştırma sağlıyor

Özellik, bu kırpılmış fotoğrafların kalitesini artırmak için makine öğrenimini kullanıyor. Halide ile dijital yakınlaştırılmış fotoğraflar bulanık sonuçlar almak yerine daha keskin görünecek. Tabii ki sonuç telefoto lensle fotoğraf çekmekle aynı olmayacak ancak özellik, Kamera uygulamasını kullanarak yakınlaştırma yapmaktan çok daha iyi sonuçlar ortaya koyuyor. Geliştiricilere göre, özellik iPhone SE’den iPhone 14‘e kadar çalışıyor.

Artık iPhone’unuzda telefoto lens olmasa bile Halide uygulamasında 2x düğmesi göreceksiniz. Varsayılan olarak Halide, görüntüyü geliştirilmiş JPEG/HEIC biçiminde ve düzenlenmemiş sürümü de RAW biçiminde depoluyor.

Uygulama abonelik gerektirse de Halide’yi App Store‘dan ücretsiz olarak indirmeniz mümkün.