Anasayfa Haber NVIDIA, RTX Video Super Resolution İçin Sürücü Hazırlıyor

NVIDIA, RTX Video Super Resolution İçin Sürücü Hazırlıyor

Yakın zamanda RTX Super Video Resolution (RTX Video Süper Çözünürlük) teknolojisini duyuran NVIDIA, bu teknolojiyi devreye sokmak üzere yeni bir sürücü hazırladığını bildirdi. Basitçe özetlemek gerekirse, yeni teknoloji videoyu 360p ile 1440p (dahil) arasındaki çözünürlüklerde alıyor ve 4K’ya yükseltmek için derin öğrenme ve sinir ağlarından türetilen yapay zekayı kullanıyor.

Google, RTX VSR teknolojisini Chrome tarayıcısına getirmek üzere güncelleme yayınladı. Ancak NVIDIA yeni bir sürücü yayınlayana kadar VSR’yi kullanmak mümkün değil. Bu arada, NVIDIA’nın yapay zeka video ölçekleme teknolojisini yalnızca GeForce RTX 3000 ve RTX 4000 serisi ekran kartlarında desteklediğini belirtelim.

RTX Super Video Resolution, birçok özellikte olduğu gibi NVIDIA Kontrol Paneli aracılığıyla kontrol edilecek. Ayrıca GPU’nun teknolojiyi destekleyip desteklemediği panel içinde gösterilecek. NVIDIA yazılım ekibi, Chromium’un VSR’nin yalnızca R530 veya daha yeni sürücülerle çalışacağını söylüyor. Yani kısa süre önce yayınlanan R520 (528.49) sürücüsünde bu özellik henüz etkinleştirilmedi.

Şirket yetkililerinden Manuel Guzman, R530 sürücü güncellemelerinin Şubat sonlarından itibaren yayınlanacağını doğruladı. Başka bir deyişle, VSR desteği 530.xx sürüm numaralı sürücülerle kullanıma açılacak.