Anasayfa Haber Geekbench 6 Çıktı

Geekbench 6 Çıktı

Geekbench 6

Primate Labs tarafından popüler karşılaştırma testi Geekbench 6’nın yeni bir sürümü duyuruldu.  Şirket, telefonların ve bilgisayarların hızlandığını, bu nedenle iyileştirmeleri ölçmeye yönelik önceki yöntemlerin hızla güncelliğini yitirdiğini söylüyor.

Geekbench 6 Yenilikleri Neler?

Geekbench 6’nın değişiklikleri arasında daha büyük fotoğraflar, testleri içe aktarmak için daha büyük bir resim kitaplığı, daha büyük ve daha modern PDF örnekleri yer alıyor. Görüntülü aramalar sırasında arka plan bulanıklığı, sosyal medyadaki fotoğraf filtreleri ve yapay zeka iş yükleri için nesne algılama dahil olmak üzere birkaç yeni testle birlikte geldiğinden uygulama artık tüm platformlarda daha ağır.

Yeni sürüm tek çekirdekli CPU testlerine odaklanmayı ciddi şekilde azaltıyor. Primate Labs, gerçek dünyadaki kullanım durumları, donanımın farklı parçalarından güç aldığından, ana çekirdeğin sayısının artık o kadar önemli olmadığını söylüyor. Makine öğrenimi de artıyor. Bu da çok çekirdekli CPU sonucunun da yenilendiği anlamına gelmekte.

Testler, çekirdeklerin “gerçeğe yakın iş yükü örneklerinde iş yüklerini gerçekte nasıl paylaştığını” ölçüyor. Mobil teknoloji dünyası bir süredir büyük ve küçük çekirdekleri karıştırıyor ancak şimdi masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar bu uygulamaya ayak uydurarak eski Geekbench’i güvenilmez hale getirdi.

Uygulama ayrıca yeni çerçeveler ve soyutlama katmanları ile daha iyi GPU hesaplamalarına sahip. Primate Labs, platformlar arasında daha fazla makine öğrenimi hızlandırma talimatı ve tek tip GPU performansı entegre ettiğinden, platformlar arası karşılaştırma daha doğru olacak.

Geekbench 6 uygulaması Android, Linux, Mac ve Windows için mevcut olacak. Uygulama ticari olmayan kullanım için ücretsiz olmaya devam edecek. Son olarak yakında Google Play’de de kullanıma sunulacağını belirtelim.