Anasayfa Haber Twitter CEO’su Elon Musk, 2023 Sonunda Koltuğu Bırakabilir

Twitter CEO’su Elon Musk, 2023 Sonunda Koltuğu Bırakabilir

Twitter Elon Musk 2023

Elon Musk, yaptığı açıklama ile muhtemelen 2023 yılının sonunda Twitter’da yerini alacak birini aramaya başlayacağını söyledi.

Reuters’ın haberine göre, Dubai’deki Dünya Hükümeti Zirvesi sırasında Musk’a yerine geçecek kişiyi bulup bulmadığı ve bu kişinin ne zaman işe alınacağı soruldu. Musk, “Bilmiyorum, muhtemelen bu yılın sonlarına doğru şirketi yönetecek başka birini bulmak için iyi bir zaman olacağını tahmin ediyorum, çünkü istikrarlı bir konumda olmalı.” ifadelerini kullandı.

Musk, görevinden ayrılmadan önce organizasyonu istikrara kavuşturmak, Twitter’ın mali açıdan sağlıklı bir yerde olduğundan emin olmak istediğini ve ürün yol haritasının net bir şekilde ortaya konduğunu sözlerine ekledi.

Birkaç ay önce ünlü girişimci mikroblog platformunun CEO’luğundan istifa edip etmeyeceğini soran bir Twitter anketi yayınladı. Ankete katılanların yaklaşık %58’i “evet” dedi. İki gün sonra Musk sonuçları kabul etti ve “işi alacak kadar aptal” birini bulduğunda istifa edeceğini söyledi. Girişimci, görevden ayrıldıktan sonra yazılım ve sunucu ekiplerinin başına geçmeyi planlıyor.

Musk, Kasım ayında Twitter’ı devraldığından beri şirketin kârlı hale gelmesine yardımcı olacak çeşitli girişimlerde bulundu. Örneğin, kullanıcılar artık ayda 8 dolar karşılığında doğrulanmış bir mavi tik işareti alabiliyor. Ayrıca şirket şu anda API’sine erişmek için geliştiricilerden 100 dolar alıyor ve kendisini bir ödeme platformuna dönüştürmek istiyor.