Anasayfa Haber Yeni Windows 11 Özelliği: Görev Çubuğundan Uygulama Sonlandırma

Yeni Windows 11 Özelliği: Görev Çubuğundan Uygulama Sonlandırma

Microsoft, 2023 yılında yayınlayacağı güncellemelerle birlikte Windows 11 işletim sisteminde önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Yeni özellik ve geliştirmelerin bir kısmı şu anda Insider’lar tarafından test ediliyor. Bir kısmı ise henüz teste bile sunulmadı ve işletim sisteminde gizleniyor.

Kısa süre önce gün yüzüne çıkan, bize kolaylık sağlayacak bir özelliği hatırlatalım. 25290 numaralı yapıda gizlenen bu özellik, Dosya Gezgini üzerinde sekme imkanı tanıyacak ve dosyalarla daha hızlı şekilde çalışabileceğiz.

Yeni keşfedilen bir başka özelliğe gelince, Windows 11’de açık olan programları Görev Yöneticisi’ne girmeden kapatabileceğiz. Bunun için Görev çubuğundan uygulamaya sağ tıklayıp ‘Görevi Sonlandır’ seçeneğine tıklamamız yeterli olacak. Microsoft bahsettiğimiz özelliği Build 25300’e ekledi ve hiçbir kullanıcı normal şartlarda erişim sağlayamıyor.

Eğer Insider kanalındaysanız, Build 25300 sürümüne geçiş yaptıysanız ve özelliği denemek istiyorsanız bir yöntem var. Tekrar hatırlatalım, kısa yoldan uygulama sonlandırma işlevi henüz test kullanıcılarına bile sunulmadı. Yani sorunlu çalışabilir.

Görev Çubuğu Uygulama Sonlandırma Özelliği Nasıl Etkinleştirilir?

  • GitHub’dan ViveTool‘u indirin ve uygulamayı açın.
  • Win + X tuşlarına basın ve Windows PowerShell’i (Yönetici) açın.
  • Ctrl + Shift + 2 kısayoluyla veya pencerenin üst kısmındaki aşağı ok düğmesine tıklayarak Windows Terminali’ni Komut İstemi profiliyle değiştirin.
  • CD komutuyla ViveTool dosyalarını içeren klasöre gidin. Örneğin: ViveTool, C:\Vive klasörünün içinde yer alıyorsa “CD C:\Vive” yazın.
  • Ardından “vivetool /enable /id:42592269” yazın ve Enter’a basın.
  • Not: “vivetool /enable /id:39661369” komutundaki “enable” bölümünü “disable” yaparak özelliği tekrar kapatabilirsiniz.