Anasayfa Haber Windows 11, Çoklu Görevler İçin Yapay Zeka Özellikleri Alıyor

Windows 11, Çoklu Görevler İçin Yapay Zeka Özellikleri Alıyor

Windows 11 Snap Layouts

Microsoft, tüm ürünlerini yapay zeka ile güçlendirmek için yoğun bir çaba harcıyor. Şirketin bu çabalarıyla birlikte önümüzdeki birkaç yıl içinde yapay zeka destekli yeni işlevler sunmasını bekliyoruz. Görünüşe göre bu işlevlerin ilki çoklu görevler için kullanılacak.

Redmond devi, Windows Snap Layouts (Snap Düzenleri) ve Snap Assist’i (Snap Yardımı) kullanarak Windows 11’de yeni bir uygulama yakalama deneyimi sunacak. Örnek olarak, kullanıcılar tek bir tıklamayla önceden oluşturulmuş uygulama gruplarına tekrar dönebilecek. Snap Layouts bildiğiniz gibi Windows’ta ekranı bölmek, çoklu uygulamalarla çalışmak için kullanılıyor. Bununla birlikte, Snap Assist görünümünde uygulamaların aranmasını sağlamak için OCR teknolojisinin dahil edileceği söyleniyor.

Şu anda kullanıcılar uygulamaları her kapattıklarında veya bilgisayarlarını yeniden başlattıklarında snap düzenlerini ayarlamak zorunda kalıyorlar. Anlık düzenleri kaydettiğimizde ise sonraki çalışmalarımızda kolaylıkla kaydedilen bu düzene geri dönebileceğiz.

Windows 11 Snap Layouts-Yapay Zeka

OCR teknolojisinin Snap Assist arayüzüne dahil edilmesi, çalışan bir uygulamayı yan yana görüntülemek için gereken süreyi iyileştirmek açısından da büyük önem taşıyacak. Örneğin, bir web sayfasında veya uygulamada gördüğünüzü hatırladığınız bir kelimeyi, ifadeyi veya görüntüyü, söz konusu kelime, ifade veya görüntü başlığında belirtilmemiş olsa bile arayabileceksiniz.

Microsoft ayrıca hangi uygulamanın odakta olduğuna bağlı olarak dinamik olarak ayarlanan Snap Layouts özellikleri sunmayı planlıyor. Örnek olarak, kullanıcı iki uygulamayı 70/30 oranında yan yana çalıştırıyorsa, ekranın %30’unu kaplayan uygulamaya tıkladığında uygulama %70’e sahip olacak şekilde değiştirilecek.

İşletim sistemi geliştiricisi, birçok ürününe yapay zeka eklemeyi planladığını zaten söylemişti. OpenAI ile 10 milyar dolarlık ortaklık kurulduğunu hatırlatalım. Ayrıca yakın zamanda Bing AI platformu piyasaya sürülmüştü.