Anasayfa Haber Windows 11, “Sistem Gereksinimleri Karşılanmadı” Uyarısı Göstermeye Başlıyor

Windows 11, “Sistem Gereksinimleri Karşılanmadı” Uyarısı Göstermeye Başlıyor

Windows 11 bir yılı aşkın süredir piyasada ve ilk büyük güncellemesi 2022’de yayınlandı. Bildiğiniz gibi Windows 11’i resmi olarak kullanabilmek için bazı katı sistem gereksinimlerini karşılamanız gerekiyor. Ancak desteklenmeyen PC’lerde sistem gereksinimi kontrollerini aşmanın bazı yolları var. İstekli kullanıcılar çoktan Windows 11’i kullanmaya başladı bile.

Tahmin edebileceğiniz gibi, Microsoft işletim sistemini eski donanımlarda kullanmanızı istemiyor. Bunun yerine şirket, yeni bir cihaz satın almanızı ve Windows 11’e yükseltmenizi istiyor.

Ocak 2023 güncellemesinin bir parçası olarak, Microsoft artık Windows 11 22H2 çalıştıran bilgisayarlarda “Sistem gereksinimleri karşılanmadı” şeklinde bir uyarı filigranı göstermeye başladı. Bu bir A/B testi gibi görünüyor ve Geri Bildirim Merkezi’ndeki gönderilere göre Ocak 2023 Salı Yaması güncellemesini yükledikten sonra yalnızca bazı kullanıcılar uyarılarla karşılaşmaya başladı:

Cihazı aldığımda Windows 11 önceden yüklenmişti. Bir yılı aşkın bir süredir kullanıyorum, ancak cihazımda aniden “Sistem gereksinimleri karşılanmadı” mesajı belirdi. Bu filigran, görev çubuğunun hemen üzerinde görüntüleniyor.

Bir başka kullanıcı ise şunları söylüyor:

Bilgisayarımı 2021’de Windows 11 yüklenmiş olarak satın aldım ve gayet iyi çalıştı. Ancak bugün itibariyle “Sistem gereksinimleri karşılanmadı. Daha fazla bilgi edinmek için Ayarlar’a gidin.” şeklinde uyarı almaya başladım.

Bu mesaj, teknoloji devi tarafından geçen yıl test edilmeye başlamıştı ve nihayetinde aşamalı olarak genele yayılacak gibi görünüyor.

Windows 11 Uyarı Mesajı Nasıl Kaldırılır?

  • Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni açın.
  • Aşağıdaki konuma gidin
    HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\UnsupportedHardwareNotificationCache
  • SV2 değerini ‘0’ olarak değiştirin.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.

Desteklenmeyen Sistemler

Microsoft ayrıca kurulum sırasında görünen ve kullanıcılara Windows 11’i minimum özellikleri karşılamayan bir PC’ye yüklemenin sakıncalarını anlatan bir açılır pencere de eklemişti. Açılır pencere, Windows 11’i desteklenmeyen bir bilgisayara yüklemeye devam ederseniz, uyumluluk sorunları, “olası hasar” ve diğer sorunların olabileceğini açıkça ortaya koyuyor.

Yazılım geliştiricisi, desteklenmeyen cihazlar için düzenli ve hatta önemli güvenlik güncellemeleri için herhangi bir garanti sunmayacağının altını özellikle çiziyor.