Anasayfa Haber Twitter, SMS ile İki Faktörlü Doğrulama Sistemini Ücretli Yapıyor

Twitter, SMS ile İki Faktörlü Doğrulama Sistemini Ücretli Yapıyor

twitter İki Faktörlü Doğrulama

Twitter’ı satın alan Elon Musk, satışın tamamlanmasından bu yana sosyal medya platformunda oldukça köklü değişikliklere imza attı. Bunlardan biri de Twitter Blue aboneliği satın alanlara mavi tik yani doğrulama rozeti verilmesiydi.

Twitter Blue aboneliği bununla da sınırlı kalmayarak tweet düzenleme, NFT profil resmi koyma, özel temalar, tweet geri alma, daha uzun videolar yükleme ve daha uzun tweetler atma gibi özellikler sunuyor.

Musk’ın amacı, kâr getirmeyen Twitter üzerinden yeni bir gelir modeli sağlamak. Girişimci bu sebeple şimdi yeni bir karara imza attı. Bugün Twitter web sitesi veya mobil uygulamasına giren kullanıcılar, karşılarında yeni bir uyarı görüntüledi.

Bu uyarıda “Kısa mesajla etkinleştirilen iki faktörlü doğrulamayı kaldırmalısın” mesajı iletiliyor:

twitter iki faktörlü doğrulama

2FA yani iki faktörlü doğrulamayı SMS üzerinden etkinleştiren kullanıcılar, Twitter Blue abonesi olmadan artık bu özelliği kullanamayacak. Ancak hesapların güvenliği için halen kimlik doğrulama uygulamaları çalışır durumda kalacak. SMS ile doğrulamanın ücretli olması, Twitter’ın SMS servislerine ödediği parayı Twitter Blue üzerinden kazanmayı amaçlamasından kaynaklanıyor.

İnsanlar para ödemeden hesaplarının güvenliğini sağlayamayacağını düşünse de yukarıda belirttiğimiz gibi Google Authenticator gibi kimlik doğrulama uygulamaları Twitter Blue aboneliği olmadan çalışabilecek.