Anasayfa Haber Meta, Facebook ve Instagram İçin Ücretli Mavi Tik Özelliğini Test Ediyor

Meta, Facebook ve Instagram İçin Ücretli Mavi Tik Özelliğini Test Ediyor

Facebook Meta

Facebook ve Instagram’ın çatı şirketi olan Meta, her iki platform için Twitter’a ayak uydurarak ücretli mavi tik özelliğini getirmek istiyor.

Mark Zuckerberg, Instagram’da yapılan bir güncellemede, “Meta Onaylı” bir hesabın kullanıcılara doğrulanmış bir rozet, platformlarda artırılmış görünürlük, öncelikli müşteri desteği ve daha fazlasını sağlayacağını duyurdu. Mavi tik özelliği bu hafta Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanıma sunuluyor ve yakında daha fazla ülke için erişime açılacak.

Meta’nın şu anda uyguladığı testlerde, söz konusu özelliğin web sitesi üzerinden alınması durumunda ayda 11.99 dolar, mobil uygulama üzerinden alınması durumunda da 14.99 dolar olacağı belirtilmiş.

Mark Zuckerberg, yeni hesap onaylama özelliği hakkında şunları söyledi: “Bu hafta, hesabınızı bir devlet kimliğiyle doğrulamanıza, mavi bir rozet almanıza, kimliğinizi taklit eden hesaplara karşı ekstra korumaya sahip olmanıza ve müşteri desteğine doğrudan erişmenize olanak tanıyan Meta Verified’ı kullanıma sunmaya başlıyoruz. Bu yeni özellik, hizmetlerimiz genelinde özgünlüğü ve güvenliği artırmakla ilgili.”

Ayrıca Zuckerberg, hesap onaylama ve mavi tike sahip olabilmek için birkaç gereksinim olduğundan bahsetti. Mavi tike sahip olabilmeniz için en az 18 yaşında olmanız ve Facebook veya Instagram’da sahip olduğunuz ad ve fotoğrafla eşleşen bir resmi kimlik ibraz etmeniz gerekiyor.

Ek olarak, hizmete kaydolan kullanıcılar, Hikayeler ve Reels videoları için özel çıkartmalar alacak. Ayrıca ayda 100 ücretsiz yıldız veya Facebook’ta içerik oluşturuculara bahşiş vermek için kullanabileceğiniz dijital para birimi de alabilecekler.

Meta, şu anda işletmelerin Meta Onaylı rozeti için başvuramayacaklarını ve doğrulama sürecinden geçmeden profil ve kullanıcı adlarını, doğum günü tarihlerini veya profil fotoğraflarını değiştiremeyeceği belirtiyor.

Şirket yakın zamanda paylaştığı bir blog gönderisinde “Uzun vadede içerik oluşturucular, işletmeler ve genel olarak topluluğumuz dahil herkes için değerli bir abonelik teklifi oluşturmak istiyoruz” diye belirtti.