Anasayfa Haber Güney Kore, 2028’de 6G’ye Geçecek

Güney Kore, 2028’de 6G’ye Geçecek

Güney Kore 6G

Güney Kore, 2028 yılında kendi 6G ağını kullanmayı planladığını duyurdu. K-Network 2030 planının bir parçası olarak Güney Kore, 6G teknolojilerini güvence altına alacak, yazılım tabanlı yenilikleri geliştirecek ve ağ tedarik zincirini güçlendirecek.

Eşzamanlı olarak, hükümet yerel şirketleri 6G teknolojisi için ekipman, parça ve malzeme üretmeye teşvik edecek. Ek olarak, herhangi bir cihazla uyumlu olan ve mobil operatörlerin ve işletmelerin esnek hizmetler sunmasını sağlayan bir açık radyo erişim ağı geliştirilecek.

Ülke, tüm bunları mümkün kılmak için, temel 6G teknolojileri üzerine bir araştırma ve geliştirme projesi için bir fizibilite çalışması yürütüyor. Proje 625,3 milyar won yani yaklaşık 482 milyon dolar değerinde.

Ülkenin Bilim ve Bilgi İletişim Tekolojileri Bakanlığına göre, ülke bu çabaları gelecekteki kablosuz frekansların erken hakimiyetini sağlamak amacıyla yürütüyor. Plan aynı zamanda ülkenin gelecekteki ağ altyapısı için küresel rekabetteki konumunu korumasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Güney Kore geçen yıl 5G patent sayısının %25,9’unu oluşturdu. 6G patent yarışında ise %30 ve üzerine çıkmayı hedefliyor.

Güney Kore’nin yanı sıra Hindistan da bu on yılın sonundan önce 6G hizmetlerini başlatmayı hedefliyor.