Anasayfa Haber Ubisoft, Rainbow Six Siege’de XIM Hilecilerine Karşı Önlem Alacak

Ubisoft, Rainbow Six Siege’de XIM Hilecilerine Karşı Önlem Alacak

Rainbow Six Siege

Ubisoft, konsolda fare ve klavye kullanarak denetleyici girişlerini taklit etmek için XIM veya benzeri cihazlar ile hile yapan Rainbow Six Siege oyuncularına karşı önlem almaya başlıyor. Rainbow Six Siege için yakın zamanda yapılan bir güncellemede, XIM gibi üçüncü taraf cihazlar kullanarak hile yapan oyuncular, bu giriş gecikmelerini daha fazla hissetmeye başlayacaklar.

XIM, Cronus Zen ve ReaSnow S1 gibi cihazlar, fare ve klavyenin avantajlarıyla birlikte konsollardaki nişan alma yardımını elde etmek için genellikle çevrimiçi FPS oyunlarında kullanılıyor. Böylelikle bu cihazlar, Overwatch, Call of Duty, Destiny 2, Rainbow Six Siege ve diğer çevrimiçi FPS oyunlarında sürekli bir sorun haline gelmekte.

Rainbow Six Siege’in oyun programlama ekibi lideri Jan Stahlhacke, oyuncularla paylaşılan bir sezon tanıtım videosunda bu problemin tüm konsol FPS oyunları için mevcut olduğunu belirtti. Ayrıca bu durum için güvenilir bir çözüm bulunmadığını çünkü kullanılan cihazların tespit edilemeyecek şekilde özel olarak tasarlandığını vurguladı.

Ubisoft, konsollarda bu cihazları tespit edecek Mousetrap adını verdiği bir sistem geliştirdi. Ayrıca şirket, aslında bu sistemi birkaç sezondur sessizce arka planda çalıştırdığını söylüyor. Bu sayede hileciler için bir algılama sistemi oluşturmasına ve üçüncü taraf donanımı kimin kullandığını anlamalarına yardımcı olduğunu söylüyor.

Stahlhacke, “Hangi oyuncuların sahtekarlık yaptığını ve ne zaman sahtekarlık yaptıklarını tam olarak biliyoruz” açıklamasıyla birlikte yüksek rütbelerde de bu tarz hileleri kullanan oyuncuların daha yaygın hale geldiklerini söylüyor.

Şirket, sezon ortası güncellemesinde, bu oyunculara amaçlarını ve hareketlerini bozmak için ekstra gecikme uygulamaya başlayacak. Stahlhacke bu durumu, “Gerçekten fark edilmeden başlayacak, ancak birkaç maçta artacak ve kesinlikle fark edilecek.” diye açıklamış.

Bu özel donanımı kullanan oyuncuların ekstra gecikmeyi ortadan kaldırmak için cihazın fişini çekmeleri gerekecek. Bu durum sonrasında da gecikme süresi birkaç maçtan sonra otomatik olarak azalacak. Bu tür donanımlar bazen engelli oyuncular tarafından da kullanılıyor ve Ubisoft, topluluktaki bu değişikliklerden etkilenebilecek herkesten daha fazlasını öğrenmeye istekli ve farkında olduğunu söylüyor.