Anasayfa Haber Sony, Artan PS5 Satışlarıyla AMD’nin En Büyük Müşterisi Oldu

Sony, Artan PS5 Satışlarıyla AMD’nin En Büyük Müşterisi Oldu

19 milyon PS5

Hem Microsoft hem de Sony, PlayStation 5 ve Xbox Series X|S oyun konsolları için AMD ile birlikte iş yürütüyor. Bildiğiniz gibi her iki konsol da AMD tarafından özel üretilen işlemcilerden gücünü alıyor. Görünüşe göre kırmızı takımın gelirlerinin önemli bir kısmı bu satışlardan meydana geliyor.

Sony, geçen yıl AMD’nin en büyük müşterisi oldu ve şirket gelirinin %16’sını oluşturdu. Bir yarı iletken endüstri analisti olan Sravan Kundojjala, Xilinx hariç olmak kaydıyla Sony’nin AMD gelirlerinin yaklaşık %20’sini oluşturduğunu söylüyor. Böylelikle Japon devi AMD’nin yakın tarihteki en büyük müşterisi konumuna geldi. AMD, 2022’de Sony’ye PlayStation 5 oyun konsolları için yaklaşık 3,776 milyar dolar değerinde çip sattı.

AMD gelirleri
AMD gelirleri

Konsol üreticisi, CES’te 30 milyondan fazla PlayStation 5 oyun konsolu sattığını doğrulamıştı. VGChartz, bugüne kadarki PS5 satışlarının 31,77 milyonu aştığını tahmin ediyor. VGChartz’a göre Microsoft’un Xbox Series X|S konsolları, yaklaşık 20,68 milyon adetlik LTD sevkiyatıyla Sony konsolların ardından geliyor.

AMD’nin PlayStation 5 ve Xbox Series S|X SoC’lerden elde ettiği kazanç muhtemelen 2023 ve sonrasında düşecek. Konsol satışları genellikle üçüncü yıllarında zirveye ulaşır ve platform sahipleri sonrasında donanım fiyatlandırmasında değişikliğe gider Bu nedenle, AMD’nin oyun gelirinin 2022’ye kıyasla 2023’te düşmesi bekleniyor.