Anasayfa Haber Intel, Ethernet Bağlantı Kopma Sorunları İçin Yama Yayınladı

Intel, Ethernet Bağlantı Kopma Sorunları İçin Yama Yayınladı

Şubat ayı başlarında Intel 700 serisi anakartlarda yaşanan Ethernet bağlantı kopma sorunlarından söz etmiştik. Sonrasında problemin hem Intel hem de AMD tabanlı çok çeşitli anakartlarda yaşandığı ortaya çıktı.

Takılma ve bağlantı kopma sorunları Intel’in i226-V 2,5 Gbps Ethernet kontrolcüsünü kullanan anakartlarda baş gösteriyordu. Mavi ekip şimdi yalnızca i226 için değil, aynı zamanda i225 ve Killer E3100 2,5 Gbps ağ kontrolcüsü için de geçici bir çözüm ve bir yama yayınladı.

Geçici çözüm olarak Energy-Efficient Ethernet (Enerji Verimli Ethernet) modu veya diğer adıyla EEE devre dışı bırakılıyor. Bu özellik yalnızca Ethernet bağlantısı boştayken devreye girmesi gerekiyor ve güç tüketimini %50’ye kadar azaltıyor.

Anlaşılan o ki EEE yerli yersiz zamanlarda aktif oluyordu. EEE devreye girdiğinde ise takılmalar ve bağlantı kopmaları kendini gösterdi. Düzeltme yaması, 100 Mbps’nin üzerindeki tüm hızlar için EEE özelliğini devre dışı bırakıyor. Öte yandan, EEE’yi Windows’ta aygıt ayarlarından manuel olarak devre dışı bırakmak da mümkün.

Anakart üreticilerinden MSI, resmi web sayfasında güncel sürücüleri yayınlayan ilk şirket oldu. Diğer üreticiler de sırasıyla güncellemeler yayınlayabilir. Tekrar belirtmek gerekirse, bu yama geçici bir çözüm sunuyor. Intel ise sorunun köküne inmek için çalışıyor.