Anasayfa Haber DOTA 2 Güncellemesinde CS:GO Source 2 ile Alakalı İzlere Rastlandı

DOTA 2 Güncellemesinde CS:GO Source 2 ile Alakalı İzlere Rastlandı

Rekabetçi FPS türünün temsilcisi konumundaki CS:GO, Source 2 motoruna geçiş iddialarıyla birlikte tekrardan gündemde. Konuyla alakalı Valve’ın herhangi bir resmi açıklaması olmasa da en son NVIDIA sürücüsü üzerinden yapılan sızıntı ve e-spor muhabiri Richard Lewis’ın açıklamalarından sonra oyuncular heyecanla Source 2 motoruna geçişin ne zaman yapılacağını bekliyor. Konuyla yeni bir gelişme ise bu gece yaşandı. Zira DOTA 2’ye gelen güncellemede CS:GO’yla ilgili çok sayıda kod bulundu.

Source 2 deyince akıllara gelen ilk isim olan Gabe Follower’ın yaptığı son paylaşımda, DOTA 2’ye gelen güncellemenin kodları arasında CS:GO’ya açıkça atıfta bulunan çeşitli kodlara rastlandı. Bu verilere göre kasa anahtarları, sprey kitleri, haritalar, oyuncu modelleri ve hatta yeni bir operasyonla ilgili ibareler yer alıyor. Gabe Follower, görsellerin yanı sıra diğer kodları da GitHub üzerinden paylaşmış. Özellikle yeni operasyon akıllara Source 2’yle birlikte yayınlama ihtimalini getirmiyor değil.

Sadece DOTA 2 değil, bu gece saat 4 civarında SteamDB üzerinden CS:GO’ya birden fazla içeriği belli olmayan eklemeler yapıldığını gördük. Bunlar arasında ismi belirsiz bir DLC’nin olduğu da gözlerden kaçmıyor. Bu durumun, tıpkı Dota 2’nin Source 2 motoruna entegre edileceği zaman eklenen Reborn DLC’sini hatırlattığını söyleyebiliriz.

Son söz olarak konuyla ilgili çoğu kaynağın, yeni bir CS oyunundan ziyade, büyük bir güncellemeyle var olan yapımın elden geçirileceği üzerinde durduğunu da belirtelim. Son gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.