Anasayfa Haber Meta, Birkaç Gün İçerisinde Binlerce Çalışanını İşten Çıkarabilir

Meta, Birkaç Gün İçerisinde Binlerce Çalışanını İşten Çıkarabilir

Meta binlerce işten çıkarma

Geçtiğimiz birkaç ay içinde Google, Microsoft, Amazon ve IBM gibi çok sayıda büyük teknoloji kuruluşu büyük çaplı işten çıkarmalar duyurdu. Kasım 2022’de 11.000’den fazla çalışanı işten çıkaran Meta‘nın çok yakında binlerce çalışanını daha işten çıkaracağı bildiriliyor.

Bloomberg‘in haberine göre, Meta’nın bir başka büyük işten çıkarma turu için hazırlandığı doğrulandı. Bunların bu hafta en kısa sürede gerçekleşebileceği ve Kasım 2022’den itibaren personel sayısındaki %13’lük azalmaya ek olacağı bildiriliyor.

Görünüşe göre Meta, işten çıkarmalarda iki yönlü bir yaklaşım benimsiyor. Burada ya şirketteki hiyerarşiyi düzleştirmek ya da belirli finansal hedeflere ulaşmak için insanları boşa çıkartıyor. İlk durumda, yöneticilere satın alma paketleri sunuyor ve gerekli olmadığı düşünülen tüm ekipleri bırakıyor.

Ancak bu son işten çıkarmalar aslında finansal hedeflere ulaşmaya hizmet edecek. Bu sürecin bir parçası olarak Meta, müdürlerden ve başkan yardımcılarından şirkete önemli bir etkisi olmadan bırakılabilecek kişilerin bir listesini yapmalarını istiyor.

Bazı çalışanlara göre, bu ay dağıtılması beklenen ikramiyelerini almadan önce işten çıkarılma korkusuyla son zamanlarda şirket içinde yükselen kaygı ve düşük moral ortamı mevcut.