Anasayfa Haber PS5 İçin Sıra Dışı SSD Soğutma Çözümü: G-PS5HS01-Cov

PS5 İçin Sıra Dışı SSD Soğutma Çözümü: G-PS5HS01-Cov

@momomo_us, şimdiye kadar benzeri görülmemiş, farklı tasarıma sahip bir PS5 NVMe SSD soğutucu keşfetti. Graugear G-PS5HS01-Cov, PS5’in NVMe muhafazasından dışarı süzülen bakır soğutucu çözümü olarak satışa çıkıyor.

Bakır ısı borusunun kullanım şekli benzersiz. Soğutma sistemi iki ana parçadan oluşuyor: ana muhafaza ve harici bakır soğutucu. Ana muhafaza, NVMe sürücüsüyle doğrudan temas kuran bir alüminyum soğutucu kullanmakta. Bu ısı emici daha sonra bakır ısı emiciye bağlanan bakır ısı borusuna bağlanıyor.

ssd soğutucu

Bakır soğutucunun bulunduğu yer de dikkat çekici: Isı borusu, PS5 soğutma fanının hemen yanına oturacak şekilde yönlendirilmiş. Yani bir nevi M.2 SSD’ye aktif soğutma sağlanmak isteniyor. Bu çözüm de PS5’e takılan herhangi bir NVMe SSD için yeterli soğutma sağlayabilir.

ssd soğutucu

Bildiğiniz gibi Sony, PlayStation 5’e takılacak olan sürücülerin pasif soğutma tasarımına sahip olması konusunda önerilerde bulunuyor. Konsola takılan en iyi sürücüler yaklaşık 60 santigrat derecede çalışıyor. Graugear’ın soğutma çözümü enteresan ve şu anda yapılan herhangi bir test yok.