Anasayfa Haber Acer Sunucularından 160 GB Veri Çalındı

Acer Sunucularından 160 GB Veri Çalındı

Acer, yakın zamanda dahili sunucularından en az birine yetkisiz erişim sağlandığını ilk ağızdan doğruladı. Acer sunucularına sızan hacker, “160 GB’lık gizli veri” elde ettiğini ve en yüksek teklifi verene bilgileri satacağını söylüyor.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde Acer verilerini çaldığını iddia eden bilgisayar korsanının forum gönderisini görebilirsiniz. Acer, verilerin onarım teknisyeni kaynağı olarak hizmet veren bir belge sunucusundan geldiğini bildirdi. Bilgisayar korsanı ise aksini iddia ederken gizli verilerin tamamen farklı olduğunu belirtiyor. Arıza onarım teknisyenleri genellikle “gizli belgelere” erişim sağlayamaz, bu nedenle veriler önemli olabilir.

acer veri sızıntısı

Hacker tarafından çalınan veriler, Acer’ın teknik kılavuzları, ISO dosyaları, ürün anahtarları, BIOS verileri ve ROM dosyaları gibi birçok bilgiyi içermekte. Sızıntılar görünüşe göre bu yılın Şubat ayı ortasında gerçekleşti. Ortada toplamda 655 dizin ve 2.869 dosyadan oluşan 160 GB kapasiteli çalıntı veri var.

Korsanlar erişilen bilgiler için bir fiyat belirlemedi. Söylediğimiz gibi, satış en yüksek teklifi verene yapılacak. Ayrıca ödemenin Monero kripto para birimiyle (XMR) yapılması özellikle istenmiş. Acer, ele geçirilen verilere ilişkin soruşturmalarına devam ediyor. Donanım üreticisi etkilenen sunucuda hiçbir müşteri verisi bulunmadığından emin.