Anasayfa Haber Epic Games Store, Kendi Kendine Oyun Yayınlama Desteği Sunuyor

Epic Games Store, Kendi Kendine Oyun Yayınlama Desteği Sunuyor

Epic Games Store Kendi Kendine Yayınlama

Epic Games Store, geliştiricilerin oyunlarını ilk kez mağazada kendi kendilerine yayınlamalarına izin vereceğini duyurdu. Daha önce Epic Games, geliştiricileri oyunlarını mağazaya eklemeye davet etmişti.

Şirketin blog yazısı, geliştiricilerin Epic Developer Portal aracılığıyla oyunlarını mağazaya eklemek için atmaları gereken adımları özetliyor. Özetle, geliştiriciler bir Epic hesabına kaydolacak, her oyun için 100 dolar ücret ödeyecek ve ardından başvuru ve onay sürecinden geçecek. Epic, pornografi içeren başlıklar, zaten başka bir tarafça telif hakkı alınmış içerik ve sahte veya kötü amaçlı yazılım tabanlı oyunlar dahil olmak üzere belirli içeriğe sahip gönderilen oyunları onaylamayacak.

Epic Games Store, oyun gelirinin yüzde 30’unu alan Steam’e kıyasla, yalnızca yüzde 12 pay alıyor. Hatta mağazaya gönderilen bir oyun Unreal Engine kullanıyorsa, Epic’in ödeme sistemini kullanan oyun içi işlemler için motor telif ücretlerinden feragat edecek. Ayrıca, çevrimiçi çok oyunculu içeren herhangi bir oyun, Steam dahil diğer bilgisayar mağazalarında mevcutsa çapraz oyunu desteklemek zorunda.

Bu hamle ile Epic Games Store kesinlikle çok daha fazla oyun kazanacak ve Steam ile daha iyi rekabet edebilecek durumda olacak diyebiliriz.