Anasayfa Haber ASUS, Bağlantıları Anakartın Arkasına Taşıyor: B760M BTF

ASUS, Bağlantıları Anakartın Arkasına Taşıyor: B760M BTF

ASUS, tamamen farklı tasarıma sahip yeni bir anakart duyurdu. ASUS TUF Gaming B760M BTF, tüm güç ve arabirim konnektörlerini alışılmışın dışında farklı bir bölgeye konumlandırmış. Aslında bu yeni bir fikir değil. Anakart üreticileri son birkaç yıldır bu fikri deniyorlar. Daha öncesinde ise MSI’ın Project Zero ve Gigabyte’ın Project Stealth isimli projelerini görmüştük.

TUF Gaming B760M BTF, Intel 700 yonga setini temel olan uygun fiyatlı bir Micro-ATX modeli. Bu ürünün temel tasarım amacı, tüm konnektörleri ve kablo başlıklarını gizleyerek şık bir görünüm sunmak. Böylelikle bağlantı noktalarına kolay erişimle kablo yönetimi de kolaylaşıyor.

B760M BTF modelinde DDR4 bellek desteği verilmiş, bu da sistem toplama maliyetini düşürmekte. ASUS resmi olarak 4x DDR4-5333’e kadar hız aşırtmalı bellekleri destekliyor. Bunun yanında 2,5 Gb Ethernet bağlantı noktası ve yerleşik WiFi-6 mevcut.

Gigabyte’ın Stealth serisi, Maingear’ın önceden hazırlanmış sistemleriyle piyasaya çıkmıştı. ASUS BTF anakartlar ise bu türde piyasaya sürülen ilk ticari anakart modeli oldu.