Anasayfa Haber Klasik Görev Çubuğu İşlevleri Windows 11’e Geri Dönüyor

Klasik Görev Çubuğu İşlevleri Windows 11’e Geri Dönüyor

Windows Görev Çubuğu yıllar içinde araç çubukları, kısayollar, sistem düğmeleri ve üçüncü taraf uzantıları için destekle birlikte daha karmaşık hale geldi. Microsoft ise Windows 11 ile her şeyi sıfırdan alarak yeni bir deneyim sunmayı hedefledi. Görev Çubuğu baştan tasarlandı, ancak bazı önemli işlevler eksik olduğundan dolayı Microsoft sürekli kullanıcılar tarafından topa tutuldu.

Sonuç olarak, yazılım devi istenen özellikleri birer birer yeni işletim sistemine geri getiriyor. Geçen yıl Microsoft, Görev Çubuğu sağ tıklama menüsünden Görev Yöneticisi’ni başlatma özelliğini geri ekledi. Bunun yanında, yakın zamanda sistem tepsisinde saniyeleri görüntüleme özelliği eklendi.

En son Windows 11 Şubat 2023 Güncellemesi, yeniden oluşturulan sistem tepsisi taşma menüsüyle birlikte kullanıma sunuldu. Bu alan Windows 11’in geri kalanıyla aynı tasarım dilini kullanan modern kodlarla yeniden tasarlandı.

Yazılım geliştiricisi Görev Çubuğu üzerinde değişiklikler yapmaya devam edecek. En son Windows 11 önizleme yapılarında iki klasik Görev Çubuğu özelliği daha keşfedildi: Uygulama simgelerinin grubunu çözme ve Görev Çubuğu etiketlerini gösterme yeteneği.

Simgelerin grubunu çözebilmek ve Görev Çubuğu etiketlerini gösterebilmek, kullanıcıların Görev Çubuğunda çalışan uygulamaları bulmasını kolaylaştıracak. Başka bir deyişle, Görev Çubuğu bazı açılardan Windows Vista ve önceki günlerdeki gibi çalışacak.

Son olarak belirtelim, eskiden sunulan özelliklerin tümü geri dönüş yapmayacak. Görev Çubuğunu sıfırdan inşa eden Microsoft, görünüşe göre kullanıcı bildirimlerini dinliyor ve ekipleriyle istişare halinde.