Anasayfa Haber Microsoft Teams İçin Avatarlar Özelliği Mayıs’ta Geliyor

Microsoft Teams İçin Avatarlar Özelliği Mayıs’ta Geliyor

Microsoft Teams Avatarlar

Microsoft son dönemde toplantılarda uzamsal ses ve video filtreleri dahil olmak üzere Teams için birçok yeni özellik duyurdu. Şimdi ise Microsoft Teams için avatarlar özelliğinin de yolda olduğu ortaya çıktı.

Özellik Kimliği 107969 olan Microsoft 365 Yol Haritası‘ndaki yakın tarihli bir rapora göre, avatarlar Mayıs ayında Teams’de genel kullanılabilirliğe ulaşacak. Avatarların arkasındaki fikir, gerektiğinde bir kamera molası vermeniz ve bunun yerine kişiselleştirilmiş avatarınızın görevi devralması. Microsoft ayrıca, özelleştirme seçeneklerini ve tepkilerini de lanse etti.

Teams için Avatarlar ilk olarak Kasım 2021’de duyurulmuştu. O zamanlar şirket, avatarlar arasında robotik olmayan bir etkileşimi tercih eden kullanıcıların göz teması ve canlı tepkiler gibi etkileşimli yöntemleri etkinleştirebileceğini belirtmişti. Bu 3B avatarlar, Mesh karma gerçeklik (MR) platformu tarafından destekleniyor.

Teams Avatarları, son birkaç aydır bazı kuruluşlar için özel önizleme aşamasında ve Microsoft Teams App Store’daki Avatars uygulaması aracılığıyla kullanılabilir durumda. Microsoft 365 Yol Haritasına göre, özelliğin bu yılın Mayıs ayında masaüstü ve Mac kullanıcıları için genel kullanıma sunulması planlanıyor. Öte yandan, bu portalda bahsedilen zaman çizelgelerinin geçici olduğunu ve yayınlanmadan önce değişebileceğini hatırlatalım.