Anasayfa Haber Bülten Razer, Universal Haptics SDK ve Directional Haptics’i Tanıttı

Razer, Universal Haptics SDK ve Directional Haptics’i Tanıttı

Razer, Universal Haptics SDK ve Directional Haptics'i Tanıttı

Razer, bugün San Francisco’da düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC) 2023’te Interhaptics evrensel HD haptik SDK’sının ve yönlü (directional) haptiklerin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bu ücretsiz SDK sürümü, artık Interhaptics SDK aracılığıyla tamamen özelleştirilebilen HD dokunsal geri bildirimle ses ve görsel efektleri hayata geçirerek, artırılmış sürükleyici bir oyun deneyimi sağlamaya odaklanıyor.

Önde gelen dokunsal teknoloji platformu Interhaptics, bugün yaptığı duyuruyla desteğini PlayStation®5*, PlayStation®4, Meta Quest 2, X-input kontrolörleri, iOS ve Android cihazlarında çalışacak Unity ve Unreal Engine gibi oyun motorlarını destekleyecek şekilde genişletti. Ek olarak, dokunsal oluşturucu yazılımı, PS5™ için DualSense™ kablosuz denetleyiciler ve belirli Razer HyperSense kulaklıklar için uygulama içi testi içerecek şekilde yükseltildi. Interhaptics artık birden fazla ekosistemde 5 milyardan fazla cihazda HD haptikleri dağıtabilecek seviyeye ulaştı. Geliştiriciler, Interhaptics web sitesinde programlanabilir yönlü HD haptiklere sahip Razer Kraken V3 HyperSense Dev Kit için bekleme listesine kaydolabilir.

Interhaptics SDK artık interhaptics.com’dan ücretsiz olarak indirilebilirken, önümüzdeki birkaç ay içinde Unity Asset Store ve Unreal Engine pazarına da gelecek.

Interhaptics Genel Müdürü Eric Vezzoli, “Razer’da sürekli olarak oyunlarda mümkün olanın sınırlarını zorluyoruz ve haptiklerin en sürükleyici oyun deneyimlerini yaratmada önemli bir rol oynadığını biliyoruz” dedi. “HyperSense kulaklıklarımız için yönlü HD dokunsal geri bildirimin kullanıma sunulmasıyla birlikte, PC oyunlarını ve VR’ı daha önce ulaşılamayan bir atmosfer düzeyine getiriyoruz. Oyuncular, artık araç setlerimizin uyumluluğunu genişleterek, oyun yaratıcısının amaçladığı gibi efektleri oyun motorları ve dokunsal uyumlu donanım genelinde neredeyse evrensel bir düzeye fiziksel olarak hissedebilecekler.”

2022’de Razer, oyun stüdyoları için önde gelen haptik geliştirme platformu Interhaptics olarak da bilinen Go Touch VR SAS’ın %100 hissesini satın aldı. 2017’de kurulan Interhaptics’in misyonu, PC, konsol, mobil ve XR geliştiricileri için tutarlı, gerçekçi ve sürükleyici haptik çözümleri sunmaktır. Geliştiricilere kaliteyi, daha hızlı geliştirmeyi ve platformlar arası dağıtımı garanti eden temel araçları sağlamaya çalışır.

GDC 2023 katılımcıları, 22 Mart Çarşamba günü saat 17:00’de West Hall, Room 3020’de Razer tarafından gerçekleştirilecek Interhaptics oturumuna katılabilir.