Anasayfa Haber Microsoft, Windows 11 Kullanıcılarına Daha Fazla Kontrol İmkanı Tanıyacak

Microsoft, Windows 11 Kullanıcılarına Daha Fazla Kontrol İmkanı Tanıyacak

Microsoft cephesinde iyi haberler var. Yazılım geliştiricisi, Windows 11 işletim sisteminde “varsayılan uygulamalar” gibi kişisel tercihler için kullanıcı dostu bir yaklaşım benimseyeceğini duyurdu.

Aslına bakarsanız Microsoft, şirket içi hizmetleri ve uygulamaları kullanmamız için zaman zaman zorlamalar yapmadı değil. İyi haber şu ki, şirket gelecekteki bir güncellemeyle varsayılan uygulamalar ve tercihler üzerinde daha fazla kontrol sağlamayı planlıyor.

Yaklaşan güncellemenin dört temel ilkeye dayandığı belirtilmiş: şeffaflık, kullanıcı tercihi kullanıcı kontrolü ve gizlilik. Microsoft, Windows 11’in daha kullanıcı merkezli ve gizlilik dostu olmasını istiyor. Artık görev çubuğuna sabitlenen uygulamalar için daha fazla kontrol sağlanacak. Aynı şekilde, dosya türleri için varsayılan ayarlar daha kolay şekilde kontrol edilebilecek.

Ayarlar: Derin Bağlantı URL’si

İlk yenilikle birlikte, kullanıcılar üçüncü taraf uygulamalarda belirli bir bağlantıya (URL) tıkladıklarında doğrudan Ayarlar’daki uygun konuma yönlendirilecek. Örneğin, Chrome’u varsayılan PDF okuyucu olarak ayarlamak için bir seçeneğe tıklarsanız, varsayılan uygulama ayarları sayfasının PDF sekmesine yönlendirileceksiniz.

Windows 11 Ayarlar: Derin Bağlantı URL'si

Görev Çubuğuna Sabitlenen Uygulamalar

Microsoft, uygulama simgelerini görev çubuğuna sabitleme konusunda geliştiricilere esneklik sağlamak için yeni bir API sunuyor. Bu API kullanıldığında, kullanıcının uygulamayı görev çubuğuna sabitlemek isteyip istemediğini sormak üzere yeni bir deneyim sunulacak.

Windows 11 Görev Çubuğuna Sabitlenen Uygulamalar