Anasayfa Makale TurkNet GigaFiber Gebze’ye Geldi, Yerinde İnceledik

TurkNet GigaFiber Gebze’ye Geldi, Yerinde İnceledik

TurkNet, hatırlarsanız yıl sonunda GigaFiber hizmetini Bursa Osmangazi’ye götürmüştü. Biz de bölgeye giderek çalışmaları yerinde takip etmiştik. GigaFiber hizmetinin yeni adresi ise bu kez Gebze.

  • Gigafiber istiyorsanız GigaFiber istiyorum sayfasından taleplerinizi TurkNet’e iletebilirsiniz.

Tıpkı Osmangazi’de yaptığımız gibi Gebze’de de çalışmaları takip edip altyapıyla ilgili bilgi alıyoruz. İlk olarak yanımızda TurkNet GigaFiber Proje Sorumlusu Cem Şeker var ve sorularımızı yöneltiyoruz.

  • TurkNet GigaFiber planları nasıl gidiyor, çalışmalarınız ne durumda? Bize bundan bahseder misiniz?
  • 2022 yılı içerisinde 1 milyon hane hedefimize yıl sonu itibarıyla ulaşmış durumdayız. 2023 yılında bu hedefimizi daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz, bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Müşterilerimizin motivasyonu bizim için çok önemli. Şu anda İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa ve Ankara illerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yıl içerisinde bu il sayını artırmayı hedefliyoruz. Daha da büyüyüp daha geniş bir hedef kitlesine ulaşmayı bekliyoruz.
  • Süper, peki fiber yatırım bölgelerini neye göre belirliyorsunuz, kriterler neler?
  • Belirli kriterlerimiz var tabii ki. Öncelikle bi’ fizibilite çalışması yapıyor uzman arkadaşlarımız. Daha sonrasında bölgenin popülasyonuna ve yoğunluğuna bakılıyor. Altyapının uygunluğu da önemli burada. Aynı zamanda TurkNet’in web sayfası içerisinde yer alan GigaFiber istiyorum talepleri de bizim için önem arz ediyor. Buradaki yoğunluğa göre, taleplerin artışına göre plan yapıyoruz. Bundan sonra il ve ilçedeki izin süreçlerini başlatıyoruz.
  • Gebze sakinleri mutlu fakat bütün mahallelerdeki insanlar simetrik GigaFiber’e kavuşmak istiyorlar, buradaki çalışmalarınız nasıl ilerleyecek?
  • Gebze’de şu an 2 mahallede çalışmalarımız tamamlandı. 2 mahallede daha devam ediyor. Yıl sonuna kadar merkez konumuna yakın mahallelerin büyük bir çoğunluğuna ulaşmayı hedefliyoruz.
TurkNet GigaFiber Gebze Saha Dolabı
TurkNet’in Gebze’dekli GigaFiber saha dolabı.

TurkNet GigaFiber Saha Satış Yöneticisi Sema Geyik’e sorularımızı yöneltiyoruz

  • GigaFiber döşeme çalışmaları güzel bir şekilde devam ediyor fakat burada döşenen fiberin türü nedir? FTTH mi FTTB mi? Bundan bize bahseder misiniz?
  • Tabii, FTTH hizmeti veriyoruz. Yoksa daire içerisinde yüksek hızlara ulaşmak mümkün değil. Kendi fiber omurgamız üzerinden daire içlerine kadar ulaşıyoruz.
  • Peki GigaFiber bölgeye ulaştıktan sonra mevcut TurkNet kullanıcıları için süreç nasıl işliyor? Bundan bahseder misiniz?
  • Altyapıyı götürdüğümüzde buradaki kullanıcıları tespit edip dönüşümü gerçekleştirmek için aramalar gerçekleştiriyoruz. Dönüşüm için talepleri alıp işlemleri başlatıyoruz. Bu iş için kurulum, cihaz, aktivasyon vb. herhangi bir ücret olmaksızın GigaFiber hızlarına ulaşmasını sağlıyoruz.

Gebze’nin ilk GigaFiber kullanıcılarından biriyle konuşuyoruz

Şu an Gebze’de GigaFiber bağlanan ilk hanelerden bir tanesindeyiz, Hamit Beyin evindeyiz.

  • TurkNet GigaFiber hayatınızda neyi değiştirdi?
  • Çok şeyi değiştirdi diyebilirim. Örnek vermek gerekirse, çocukların dersleri olsun, televizyonda kullanmak olsun, gayet memnunum. Eşe dosta da tavsiye ediyorum.
  • Eve baktığımız zaman çok fazla cihaz görüyoruz. Tablet, birden çok bilgisayar…  Birden çok cihaz internete bağlandığı zaman sıkıntı oluyor muydu? TurkNet ile bunda bir fark oldu mu?
  • Tabii ki çok fark etti. Daha önceden çocuklar tablet oynadığı zaman cep telefonunda donma ve kopmalar oluyordu. Şimdi TurkNet gelince eşim dizi izliyor, ben telefondan, çocuklar tablet ve bilgisayarda. Derslerini indirip, izleyip çalışıyorlar. Gayet de memnunuz.