Anasayfa Haber AMD FSR 3, Oyunlarda İki Kat Performans Artışı Sağlayacak

AMD FSR 3, Oyunlarda İki Kat Performans Artışı Sağlayacak

AMD FidelityFX Super Resolution teknolojisini destekleyen oyunlar

AMD yazılım mühendisliği ekibi, GDC 2023 etkinliğiyle birlikte FSR 3 (FidelityFX Super Resolution 3) teknolojisine ait ilk detayları paylaştı. Ne yazık ki, teknoloji hala aktif geliştirme aşamasında ve halen bir tarih verilmiş değil. Bildiğimiz bir şey var o da AMD’nin 2023 yılı için söz vermiş olması.

Hatırlarsanız NVIDIA, DLSS 3 ile birlikte oyun performansında ciddi sıçramalar yapmıştı. AMD ise FSR 2’nin halefi FSR 3 ile rakibine yanıt verecek.

AMD, FSR 3.0’ın FSR 2.0’a kıyasla çok daha akıcı bir oyun deneyimi sunacağını söylüyor. Mühendislik ekibinin söylemleri heyecan verici zira teknolojinin şu anki haliyle “FSR 2’ye kıyasla 2 kat daha fazla FPS” sağladığını söylüyorlar. Şirket ayrıca yüksek performansın yanı sıra gecikme sürelerini azaltmak için de mesai harcıyor.

AMD’nin bir başka isteği de kolay FSR entegrasyonu. Kırmızı takım, FSR 2’den FSR 3’e yükseltmenin kolay yollarını arıyor. Bu detay önemli çünkü FSR 3 teknolojisi hızlı şekilde ne kadar çok oyuna ulaşırsa o kadar iyi.

Daha da önemlisi AMD, FSR 3’ün MIT lisansı aracılığıyla açık kaynak olacağını doğruladı. Bu, üçüncü nesil kare yükseltme teknolojisinin herkes tarafından ücretsiz olarak kullanılabileceği anlamına geliyor.