Anasayfa Haber Bing, Bazı Arama Sonuçlarında Yapay Zeka Tarafından Oluşturulmuş Hikayeler Gösteriyor

Bing, Bazı Arama Sonuçlarında Yapay Zeka Tarafından Oluşturulmuş Hikayeler Gösteriyor

Microsoft, Bing arama motoruna yapay zeka özellikleri eklemeye devam ediyor. Yayınlanan blog gönderisinde, Bing arama motorunun bazı arama sonuçlarında yapay zeka tarafından oluşturulmuş hikayeler göstereceğini ve yapılan arama hakkında küçük multimedya sunumu göstereceğini belirtti. Şirket, bu özelliğin belirli konuları araştırırken kısa bilgiler tüketmenize fayda sağlayacağını söylüyor.

Küçük sunumlar, Instagram veya Snapchat gibi sosyal medya platformlarında bulunan hikayeler özelliğine benziyor. Ayrıca sunumlarda bir sonraki görsele ne zaman geçebileceğinizi gösteren ilerleme çubuğu görünüyor. Sunumlarda, aradığınız içeriği açıklayan metinlerin yanı sıra ilgili resimler ve videolar da bulunuyor. Ayrıca sesli okuma sayesinde yapılan aramanın bir ses tarafından okunmasını sağlayabilirsiniz.

Arama sonuçlarında zaman çizelgesi örneği.

Microsoft, hikayelerin şu anda İngilizce, Fransızca, Japonca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Felemenkçe, İtalyanca, Portekizce, Lehçe ve Arapça arama yapan kişiler tarafından kullanılabileceğini söylüyor.

Şirket ayrıca arama sonuçlarının sağında görünen bilgi kartlarını daha da genişlettiğini belirtmiş. Yapay zeka destekli arama sonuçları tüm Bing kullanıcıları tarafından belirtilen diller dahilinde kullanılabilir durumda.