Anasayfa Haber NVIDIA GTX 1060 3 GB Sahipleri Artık Düşük VRAM Sebebiyle Halo Infinite...

NVIDIA GTX 1060 3 GB Sahipleri Artık Düşük VRAM Sebebiyle Halo Infinite Oynayamıyor

GTX 1060 Steam

Oyunların grafik kalitesi gelişmeye devam ettikçe aynı zamanda VRAM gereksinimleri de artıyor. Halo Infinite tarafında ise oldukça ilginç bir durum yaşandı.

Microsoft ve 343 Industries tarafından onaylandığı üzere, Halo Infinite resmi olarak 4 GB kapasiteli ekran kartı belleği gerektiriyor. Sistem gereksinimleri o zamandan beri değişmemişti. Aslına bakarsanız çoğu oyuncu bu gereksinimlere bakmıyor bile.

Halo Infinite, minimum ayarlar için giriş seviyesi GTX 1050 Ti veya RX 570 ekran kartı gerektiren bir oyun. Geçmişte GTX 1060 3 GB sahipleri oyunun düşük ayarlarda oldukça iyi performans gösterdiğini dile getiriyordu. Kötü habere gelince, Halo Infinite Season 3 güncellemesiyle oyunu 3 GB VRAM ile çalıştırmak imkansız hale geldi.

Yani resmi gereksinimler artık bir tavsiye niteliğinden çıktı, oyun bile başlamıyor. Daha da kötüsü, bu şartı aşmanın herhangi bir yolu şimdilik yok. GTX 1060 3 GB aslında düşük belleğine rağmen halen yetenekli bir kart. Ancak görüldüğü üzere VRAM sınırlaması bazı oyunlarda sorunlar yaratabiliyor.