Anasayfa Haber WhatsApp, Kısa Video Mesajlar Üzerinde Çalışıyor

WhatsApp, Kısa Video Mesajlar Üzerinde Çalışıyor

WhatsApp Kısa Video Mesajlar

WhatsApp şu anda metin dışında iletişim kurmak için resimler, videolar ve hatta aramalar gibi birçok yol sunuyor. Ek olarak görünen o ki, iPhone kullanıcılarının diğer kişilere kısa video mesajlar göndermesini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışılıyor.

WABetaInfo, WhatsApp beta sürümünde gizlenmiş yeni bir özellik buldu. Özellik şu an beta sürümü yüklü olan kullanıcılar tarafından bile kullanılamıyor. Bu da WhatsApp’ın hala özellik üzerinde çalıştığını gösteriyor. Ancak WABetaInfo, nasıl çalışacağını kontrol etmek için kullanmayı başardı. Özellik aslında, Telegram’ın kısa video mesajlarıyla hemen hemen aynı şekilde çalışıyor.

WhatsApp’ta görüntülü mesaj göndermek, sesli mesaj göndermek kadar kolay olacak. Kullanıcılar, 60 saniyeye kadar video kaydetmek için bir düğmeye dokunup basılı tutabilecek. Video gönderildikten sonra sohbette dairesel biçimde gösterilecek ve otomatik olarak oynatılacak. Bir başka ilginç detay ise bu kısa video mesajlarının uçtan uca şifrelenmiş olması ve kaydedilememesi veya iletilmemesi. Diğer taraftan, ekran görüntülerine izin verildiğini belirtelim.

Bu özellik, özellikle kamerayla çok hızlı bir şekilde önemli bir şey göstermek istediklerinde, kullanıcıların kendilerini daha iyi ifade etmelerine kesinlikle yardımcı olacak. WhatsApp’ın kısa video mesajlarını herkesin kullanımına sunmayı ne zaman planladığı ise henüz belirsiz.