Anasayfa Haber 12. Nesil Mobil İşlemciler, Masaüstü Anakartlara Lehimli Şekilde Satışa Sunuluyor

12. Nesil Mobil İşlemciler, Masaüstü Anakartlara Lehimli Şekilde Satışa Sunuluyor

Bazı donanım üreticileri, zaman zaman mobil platforma ait olan çipleri masaüstü platforma entegre etmek üzere çözümler geliştirmeyi tercih edebiliyor. Geçmişte mobil işlemcilerin anakartlara entegre edildiğini görmüştük. Erying isimli Çinli bir şirket de Alder Lake işlemcilerle birlikte benzer bir yaklaşım benimsemiş.

Bu tür sistemlerde mobil yongalar anakartın üzerine gömülü şekilde geliyor. Amaç ise performans ve fiyat arasında bir denge kurmak. Tahmin edebileceğiniz gibi, yükseltme seçenekleri veya masaüstü grafikleri için PCIe hattı desteği söz konusu olduğunda her şey daha sınırlı. Bununla birlikte, bu tür bilgisayarlar USB, SATA ve hatta M.2 yuvaları gibi benzer depolama seçenekleri sunuyor.

Daha önce Core i7-11800H’yi görmüştük, şimdi 12. Nesil Core-H serisinin bu tür platformlarda kullanıma sunulduğunu görüyoruz. Erying, yeni platformların eski i7-11800H sistemlere kıyasla %27.7’ye kadar daha iyi tek iş parçacıklı performans sunduğunu vurguluyor.

Bu kez CPU seçeneği de fazla: Core i7-12450H, i5-12500H, i5-12650H ve i7-12700H gibi birçok farklı mobil işlemci seçeneği var. Yani 8 çekirdekten 14 çekirdeğe kadar çıkabiliyoruz. Mini-ITX ve Micro-ATX tasarımları mevcut olan hazır anakartların fiyatı 280 ile 356 dolar arasında değişiyor.