Anasayfa Haber Yapay Zeka Tabanlı Sohbet, Geliştiriciler İçin Kârlı Bir Alan Haline Geliyor

Yapay Zeka Tabanlı Sohbet, Geliştiriciler İçin Kârlı Bir Alan Haline Geliyor

Yapay Zeka Tabanlı Sohbet

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinden beri teknoloji gündeminin ana konusu haline gelen yapay zeka tabanlı sohbet robotları, çeşitli açılardan etkilerini göstermeye başladı. Ev ödevlerini yaptıran öğrencilerden; Windows 95 lisans anahtarı oluşturmaya kadar kullanıcıların hayal gücüyle sınırları yeniden çizilen ChatGPT, söz konusu konsepti bizlerle buluşturan ilk örnek oldu. Bu devrimin devamında yapılan araştırmalara göre dünya çapında Android ve iOS geliştiricileri de yapay zeka destekli sohbet robotu projelerine yöneliyor. Zira talebin de etkisiyle bu tarz mobil uygulamalar milyon dolarlık geliri garantilemiş durumda.

Geliştiricilerin uygulamalarıyla ilgili çeşitli verileri tek bir kanaldan sunan AppFigures’ın gerçekleştirdiği araştırmada; App Store’daki en iyi 50 uygulama arasında yer alan 4 farklı yapay zeka tabanlı sohbet robotlarının gelirleri incelenmiş. Bu uygulamalar Kiyo, Genie, AI Chatbot ve Ask AI.

Genie yeni çıkan bir sohbet robotu olduğu için araştırmanın dışında tutulmuş fakat geriye kalan 3 uygulamanın Ocak ayından bu yana toplamda 3 milyon dolardan fazla net gelir elde ettiği araştırmada belirtilmiş. Bu da günlük ortalama 20 bin ila 30 bin dolar arasında kazanç anlamına geliyor. Birkaç aylık süreç içerisinde böylesine şaşırtıcı rakamların telaffuz edilmesi yapay zekanın giderek daha fazla ilgi göreceğini kanıtlar nitelikte.

Yapay Zeka Tabanlı Sohbet Uygulamaları

ABD’deki App Store baz alınarak yapılan bu çalışmadaki gelir oranları, başka bir açıdan yapay zeka tabanlı sohbet robotları için pazarın geniş olduğunu da gösteriyor. Geliştiricilerin sunduğu uygulamalar belli bir niteliğin üstünde olursa bunlardan büyük kâr elde edebilmeleri olağan. Ayrıca rakip sayısı web’e kıyasla mobil platformlarda en azından şimdilik daha az durumda.

Dünya çapında kullanıcıların yapay zeka destekli uygulamaları çoktan benimsediği bir ortamda bu sistemlerin artık kalıcı olacağı bariz. Bu teknolojinin gelecekteki gelişimini ve dünya çapındaki işletmeler üzerindeki etkilerini görmek de heyecan verici. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.