Anasayfa Haber Samsung, 3D NAND ve DRAM Üretiminde Kesintiye Gidiyor

Samsung, 3D NAND ve DRAM Üretiminde Kesintiye Gidiyor

Son dönemde tüketici elektroniğine ve bilgisayarlara olan talepte ciddi bir zayıflama yaşandı. Böylelikle DRAM ve 3D NAND stokları birikti, şirketler üretimde kesintiye gitmeye karar verdi. Samsung üretimi kesmeyen tek büyük bellek üreticisiydi.

Şirketin kârı 2023’ün ilk çeyreğinde düşüş gösterdi. Nihayetinde ise piyasadaki arz ve talep durumunu dengelemek için bellek üretimini kısmaya karar verdiler. Bloomberg tarafından yayınlanan Samsung açıklamasında şu sözleri görüyoruz:

Kısa vadeli üretim planlarını azalttık. Ancak orta ve uzun vadede sağlam bir talep öngördüğümüz için altyapıya yatırım yapmaya ve teknoloji liderliğini sağlamlaştırmak için Ar-Ge yatırımını genişletmeye devam edeceğiz.

Samsung dünyanın en büyük DRAM ve NAND tedarikçisi konumunda. Bellek satışları ise şirketin kazancına önemli oranda katkı sağlıyor. Ancak piyasadaki kötü gidişat nedeniyle Samsung da çeşitli hamleler yapmak zorunda kaldı. TrendForce’a göre şirket, 2022 yılının 4. çeyreğinde DRAM pazarında %45,1’lik bir paya ve NAND pazarında %33,8’lik bir gelir payına sahipti.

Ekim ayının başlarında bellek üretimi yapan şirketlerin yavaşlamaya gideceğini yazmıştık. Aylar sonrasında Samsung da bu kervana katılmış oldu. Güney Koreli dev resmi olarak üretimi azaltacağını açıkladı, ancak miktara dair hiçbir bilgi vermedi.