Anasayfa Haber System76, Tamamen Özel Linux Dizüstü Bilgisayarını Geliştiriyor

System76, Tamamen Özel Linux Dizüstü Bilgisayarını Geliştiriyor

Linux donanımları konusunda tanınmış bir isim olan System76, tamamen kendi tasarımı olan ilk dizüstü bilgisayarını hazırlıyor. Her şeyiyle Linux odaklı olacak dizüstü bilgisayar “Virgo” kod adını taşıyacak. System76’nın kurucusu ve CEO’su Carl Richell, şirketin gelişimindeki bu önemli dönüm noktasını Twitter’da prototip parçaların bazı görüntüleriyle duyurdu.

Denver fabrikamızda üreteceğimiz dizüstü bilgisayarın kod adı “Virgo” olacak. Bu, ince 6061 alüminyum kalıbından öğütülmüş bir LCD “A” panel.

Fotoğraflarda yalnızca bir ekran paneli ve kablosuz antenin yer alacağı dizüstü bilgisayarın üst kapağını görüyoruz. Alüminyum bölümün dışa bakan tarafına ayrıca bir System76 logosu kazınmış. Yani diğer laptop tasarımlarına benzer şekilde şirket ismi kapağın ortasına konumlandırılmış. Fotoğrafın alt kısmına doğru baktığımızda ise Virgo prototipinin çift menteşeli bir tasarıma sahip olacağını anlıyoruz.

Açıkçası erken tasarıma ait olan bu parçalar tek başına bir şey ifade etmiyor. Denver, Colorado’da üretim yapan System76, tasarım sürecinde ciddi zorluklarla karşılaşacak. Şirket ilk kez kendi dizüstü bilgisayarını üretiyor. Virgo’nun içine dahil olacak donanımlar ve soğutma tasarımı ise merak konusu.